• V.l.n.r.: Juun, neefje Benjamin de Haan en Reinier.
• V.l.n.r.: Juun, neefje Benjamin de Haan en Reinier. Foto: Mirjam de Haan

Rugbybroers Pieters uit Ammerzoden beleven heuglijke dag

Sport 492 keer gelezen

AMMERZODEN - Het was zaterdag een bijzondere dag voor de gebroeders Pieters uit Ammerzoden. Zij stonden namelijk samen op het veld tijdens de rugby-interland Nederland-Polen.

De onderlinge landenconfrontatie vond plaats op het NRCA (Nationaal Rugby Centrum Amsterdam) waar ook Rugby Nederland hun bondskantoor heeft. De 22-jarige Reinier betrad het veld als speler van het Nederlands Rugby Herenteam. Zijn zes jaar jongere broertje Juun stond eveneens op het veld. Hij fungeerde tijdens de interland als trotse ballenjongen.

De zestienjarige telg van de familie Pieters had eerder die dag, in de ochtend, een selectietraining met Nederland U17 (onder 17 jaar) afgewerkt. Dit allemaal onder het toeziend oog van zijn oudere broer. In de middag waren de rollen omgedraaid, wat het geheel tot een saillante familie-aangelegenheid maakte.

Sfeer
Het was voor Reinier de eerste keer dat hij een interland voor thuispubliek speelde. Eerder speelde hij al met het Nederlands team uitwedstrijden in Moldavië en Portugal. Reinier's vriendin Noémie was bij de vorige interland meegereisd naar Portugal, maar voor de rest van zijn familie was het de eerste keer dat ze hem eindelijk live konden zien spelen voor het Nederlandse team.

Mede daarom zat er een flinke vertegenwoordiging voor hem op de tribune. De vorige wedstrijden konden ze wel volgen via een livestream, maar dat kon niet tippen aan de aanwezigheid bij een wedstrijd waarbij ze zelf konden genieten van de geweldige sfeer in het stadion.

Ondanks de ijzige kou was er flink wat publiek op de wedstrijd afgekomen. De toegestroomde toeschouwers hielden zich warm met juichen, zingen en klappen voor de vele try's die door Nederland werden gemaakt. Die vijf-punters over de achterlijn zijn doorgaans de hoogtepunten in een rugbywedstrijd en daardoor werd het een spectaculair duel, waarin Nederland de Poolse tegenstanders finaal onder de voet liep.

Weerzien
De eindstand van 71-30 in het voordeel van Nederland was dan ook een juiste afspiegeling van de onderlinge verhoudingen op het veld. Het landenteam had nog niet eerder met zo'n grote marge van Polen gewonnen. Overigens was in het het team van Polen een speler opgesteld die voorheen bij de huidige rugbyclub van Reinier speelde. Dat was voor de rugbyer uit Ammerzoden een verrassend weerzien.

Nederland behoudt door de eclatante overwinning de tweede plaats in de Rugby Europe Trophy Poule. Over twee weken speelt Nederland de laatste wedstrijd van dit seizoen. Dan is Tsjechië, ook weer thuis op het NRCA, de opponent.

Voor meer informatie over de rugbysport en het Nederlands team, kan de website www.rugby.nl worden geraadpleegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden