• Jesse Vriend (72) wordt geholpen door Hugo Heijnen (94).
• Jesse Vriend (72) wordt geholpen door Hugo Heijnen (94). Foto: Michel Pichot du Plessis

Team Stehmann weet leiderspak niet te veroveren in thuiswedstrijd

Sport 124 keer gelezen

TILBURG • Team Stehmann is er zaterdag in Tilburg niet in geslaagd het leiderspak in de beloftedivisie te veroveren. Jesse Vriend behoudt daarentegen wel het witte jongerenpak, met nog één wedstrijd te gaan.

Vooraf koesterde men bij het team van de hoofdsponsor uit Zaltbommel de hoop dat het zou kunnen lukken. Het leiderspak veroveren, nog wel op de thuisbaan in Tilburg. Toch waren de voortekenen niet al te florissant te noemen; Arjen van der Kieft kon er op de Ireen Wüst IJsbaan namelijk niet bij zijn. De rijder uit Wormerveer ondervindt nog altijd veel hinder van zijn val op de Weissensee. Van der Kieft was een belangrijke pion in het strijdplan van ploegleider Mario Donker uit Ammerzoden om Jan Korenberg, de leider in het klassement, aan te kunnen vallen.

Hij bleek een onmisbare schakel, want Team Stehmann kon met Robbert Mekelenkamp, Hugo Heijnen en Roel van der Stelt geen vuist maken om ploeggenoot Vriend naar het oranje pak te helpen. De Hoogkarspelaar eindigde in de sprint als zesde, één plaats achter Korenberg. Daarmee behoudt hij wel het witte jongerenpak. Mekelenkamp moest na iets meer dan halverwege de koers de strijd staken. De rijder die woonachtig is in Oostwold kampte met een rugblessure.

Ook Heijnen moest naar de kant. Tien rondjes voor het einde verliet de rijder uit Boxmeer de wedstrijd. Van der Stelt was daarmee samen met Vriend de enige Team Stehmann-rijder die de thuiswedstrijd wél wist uit te rijden en op de 31e plaats finishte.

Al met al waren de verrichtingen van Team Stehmann-kant niet afdoende om een serieuze gooi te kunnen doen naar het leiderspak, zag ook ploegleider Donker: "We hadden gehoopt, en een beetje verwacht, dat Jan (Korenberg, red.) waarschijnlijk wedstrijdritme miste omdat hij een aantal wedstrijden had overgeslagen. Maar hij was juist sterker dan ooit. Hij was te goed om aangevallen te worden en dan verdien je het leiderspak. We wisten dat we het zaterdag in Tilburg moesten proberen, maar we waren gewoon niet goed genoeg om Jan uit het 'wiel' te rijden. Daar hebben we ons maar bij neergelegd, want we hebben er alles aan gedaan. Je moet realistisch zijn en je zinnen kunnen verzetten."

Dat houdt volgens Donker in dat niet Korenberg, maar Gerwin Smit, de nummer drie in het algemeen klassement, in de laatste KPN Marathon Cup-wedstrijd het doelwit wordt: "We moeten onze doelstelling bijstellen en in Amsterdam puur en alleen op Gerwin gaan rijden. Als Jesse er dan nog een podiumplaats uit kan slepen, nemen we op een mooie manier afscheid van de beloftedivisie."

Voordat de finale van KPN Marathon Cup-cyclus wordt verreden, staat voor Team Stehmann eerst nog een drietal wedstrijden in het Zweedse Lulea op het programma. Samenvattingen van deze wedstrijden worden deze week uitgezonden bij de NPO.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden