• Roel van der Stelt.
• Roel van der Stelt. Foto: Michiel Pichot du Plessis

Team Stehmann trekt goede Weissensee-vorm door

Sport 182 keer gelezen

ENSCHEDE/AMSTERDAM –• Afgelopen weekend stonden voor marathonschaatsteam Stehmann twee wedstrijden op het programma. De manschappen van ploegleider Mario Donker slaagden erin de goede vorm van de laatste tijd door te trekken. 

Na de mooie maar zware periode op de Weissensee kwamen de rijders van Team Stehmann verdeeld over twee dagen in actie. Op vrijdag stond op IJsbaan Twente in Enschede de KPN Marathon Cup 13, een doorstroomwedstrijd, op het programma. Hugo Heijnen, Robbert Mekelenkamp en Roel van der Stelt stonden daar voor Team Stehmann aan het vertrek. Arjen van der Kieft kampte nog met een kwetsuur overgehouden aan zijn val op de Weissensee, waardoor hij afwezig was. 

Ploegleider Donker had zijn drie pupillen meegegeven om zo actief mogelijk te rijden en dat advies werd dan ook ter harte genomen. Het was voor Mekelenkamp zaak om zijn goede vorm van de voorbije weken wederom te etaleren. Dat is mede met het oog op het volgende seizoen, waarvoor de rijder die woonachtig is in Oostwold nog zoekt naar een nieuwe ploeg.

Mekelenkamp maakte een sterke indruk, net als Genderenaar Van der Stelt. Heijnen was vanwege griep nog niet geheel fit, maar de rijder uit Boxmeer kwam naarmate de wedstrijd vorderde wat beter in zijn ritme.

Levendige wedstrijd
In een levendige wedstrijd, waarin veel vluchtpogingen werden ondernomen, reden twee mannen weg uit het peloton, die vervolgens samen een ronde voorsprong pakten. Daarna meldde Mekelenkamp zich nadrukkelijk voorin, waarna hij in de finale leek te gaan afsprinten voor de derde plaats. Tot zijn teleurstelling werd het gat in de laatste ronde nog dichtgereden, waarna hij alsnog naar een verdienstelijke twaalfde plaats reed.

Heijnen kampte in de laatste ronden met een gebroken veer. Hij kon daardoor niet voluit sprintten en kwam als zestiende over de streep. Van der Stelt beloonde zijn sterke wedstrijd met een 37e plaats.

Jesse Vriend bij Topdivisie
Een dag later was het de beurt aan Jesse Vriend. Hij mocht vanwege zijn goede klassering startten bij de Topdivisie tijdens de doorstroomwedstrijd op 'De Coolste Baan van Nederland'. Ploegleider Donker had Vriend vooraf geïnstrueerd om vooral te genieten van de immer indrukwekkende ambiance van het Olympisch Stadion in Amsterdam. De Hoogkarspelaar moest vooral 'lekker' meerijden tussen de grote kanonnen uit de Topdivisie en dat deed hij dan ook. Hij maakte een goede indruk en was constant voorin te vinden.

Volgend seizoen
Daarmee liet hij volgens Donker zien klaar te zijn voor volgend seizoen. Dan zal hij immers namens Team Stehmann gaan uitkomen op het hoogste marathonschaatsniveau van Nederland. Vriend finishte op 'De Coolste Baan' als 22e, waarmee hij de tweede belofterijder werd. Het was een mooie opsteker voor hem, zeker nu volgende week in Tilburg de één na laatste wedstrijd van de KPN Marathon Cup op het programma staat. Vriend staat tweede in het klassement en draagt het witte jongerenpak. Hij zal er samen met het team alles aan gaan doen om het oranje pak te veroveren.
 
Na die thuiswedstrijd in Tilburg vertrekt Team Stehmann naar Lulea in Zweden om daar mee te doen aan een drietal wedstrijden welke door de NPO worden uitgezonden in een samenvatting.
Zaterdag  3 maart vindt de finale van de KPN Marathon Cup plaats in Amsterdam.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden