Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Philip van Zanten (midden) was de snelste loper van de acht kilometer bij de Regio Bank Kerkwijk Cross. Links nummer 3 Kees de Bijl, rechts nummer 2 Eelco Noort.
• Philip van Zanten (midden) was de snelste loper van de acht kilometer bij de Regio Bank Kerkwijk Cross. Links nummer 3 Kees de Bijl, rechts nummer 2 Eelco Noort. (Foto: Gijs van Tuijl)

Regio Bank Kerkwijk Cross levert bijna 1.000 euro op

  •   465 keer gelezen   Sport

KERKWIJK • Onder een heerlijk zonnetje werd zaterdag de Regio Bank Kerkwijk Cross gelopen, de opvolger van de Regio Bank Boomgaardloop. Het evenement leverde bijna duizend euro op voor Stichting Roparun.

Door het ontbreken van de boomgaard werd gelopen op een geheel vernieuwd parcours. Met name het gedeelte door het drassige weiland naast het voetbalveld werd door de lopers als zwaar ervaren.

Na een gezamenlijke warming up onder begeleiding van Gerard Bambacht van de Bommelerwaard Runners startte om 14:15 uur de jeugd. Afhankelijk van hun leeftijd liepen de jongeren 1, 2 of 3 km. Na de prijsuitreiking was het de beurt aan de senioren voor naar keuze 4, 6 of 8 km.

Philip van Zanten was de snelste loper van de acht kilometer, gevolgd door Eelco Noort en Kees de Bijl.

Na afloop was het nog gezellig napraten in de kantine van VV Kerkwijk. De organisatie van de Kerkwijk Cross was weer in handen van VV Kerkwijk en de Brandwijk Bommelerwaard Runners, die ook dit jaar meedoen aan de Roparun. 

Voor info: www.bommelerwaard-runners.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >

4 reacties
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER