Afbeelding
Foto: aangeleverd

Shuttles slaan in het donker bij BC Kerkdriel

Sport 96 keer gelezen

KERKDRIEL • In De Kreek konden bezoekers zaterdag op een bijzondere manier kennis maken met de Kerkdrielse badmintonclub. In het donker, mét glow in the dark schmink en rackets, werden er shuttles geslagen.

Over twee jaar hoopt de Kerkdrielse badmintonclub het vijftigjarig bestaan te vieren. Het ledenaantal is de laatste jaren afgenomen, maar dat is niets nieuws. "Veel verenigingen herkennen dat", aldus voorzitter Van den Biggelaar.

Smartphones
"Mensen hebben tegenwoordig zoveel mogelijkheden en keuzes om hun vrije tijd in te vullen. Ook televisiekijken of met smartphone en tablet bezig zijn speelt mee. We merken ook dat er een gat valt in de leeftijdsgroep 16 tot 25. Dat is een periode waarin jongeren veel met studie en werk bezig zijn."

Iets anders dan 'kaal' badminton
De vereniging liet het er niet bij zitten. Om de sport op een leuke manier onder de aandacht te brengen, kwam glow in the dark badminton in beeld. De deelnemers droegen oplichtende kleding en brillen en konden speciale schmink aan laten brengen. "We hebben dit online gezien en het leek ons ontzettend leuk om zoiets zelf te organiseren. Het is een keer iets anders dan gewoon 'kaal' badminton."

De vereniging stond klaar met ruim twintig vrijwilligers, waaronder leden, om mensen op te vangen. "We willen mensen graag een warm welkom bieden. We zijn een hechte club, maar staan zeker open voor nieuwe leden. Graag zelfs."

Veel animo
De dag bleek een groot succes met meer animo dan verwacht. "We zaten vrijdags bij elkaar en vonden het nog best spannend, we hadden geen idee hoeveel mensen er zouden komen. Maar er waren constant toch zeker veertig mensen in de zaal. Dat is echt boven verwachting. Veel kinderen komen met hun ouders en glunderen helemaal omdat ze het zo leuk vinden. Dat geeft heel veel voldoening. Dat niet alleen: er hebben zich al wat mensen ingeschreven."

De vereniging is trots op hun sport. "Het is goed voor je lichaam, maar ook zeker voor je sociale contacten. Daarnaast kan iedereen het wel leren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden