• Jesse Vriend (rechts) behaalde de derde plaats.
• Jesse Vriend (rechts) behaalde de derde plaats. Foto: Timsimaging

Team Stehmann opent 2018 met twee medailles

Sport 196 keer gelezen

UTRECHT/HEERENVEEN • De marathonschaatsers van Team Stehmann zetten het succes van 2017 voort met twee podiumplaatsen in de eerste week van januari.

De rijders van de ploeg van hoofdsponsor Stehmann Sport uit Zaltbommel kwamen zaterdag in actie in Heerenveen. De KPN Marathon Cup 10 stond op het programma. Vanwege zijn goede klassement mocht Jesse Vriend starten in de hoogst mogelijke afdeling; de Topdivisie. Hij kwam daarin oog in oog te staan met onder meer Sven Kramer.

Premie
De ploegleiding, onder aanvoering van Mario Donker, had Vriend de opdracht meegegeven de wedstrijd uit te rijden en ook eens te proberen mee te gaan in een ontsnapping om zich in de kijker te rijden. Dat deed hij, en hij pakte ook nog een premie mee. Dat is tekenend voor de uitstekende vorm waarin hij momenteel steekt.

Vriend bekroonde zijn superwedstrijd met een keurige 38e plaats. Met een gemiddelde rondetijd van 30,4 kwam de wedstrijd in de top-10 van snelste marathons ooit te staan.

Van der Kieft derde
Hierna was het de beurt aan de beloften, met Arjen van der Kieft, Robbert Mekelenkamp, Hugo Heijnen en Roel van der Stelt aan het vertrek. Zo'n 25 ronden voor het einde reed de strijdlustige Van der Kieft weg.

De rest van het team vervulde de rol die nodig was, met afstopwerk en het dichtrijden van gaten. Dankzij het sterke ploegenspel behaalde Van der Kieft een derde plaats, tot grote tevredenheid van zijn ploeggenoten en de ploegleiding.

Vriend derde op Nieuwjaarsdag
Ook in Utrecht tijdens het NK op Nieuwjaarsdag was er een podiumplek te vieren. Op basis van hun leeftijd stonden Mekelenkamp en Vriend op de Vechtsebanen aan het vertrek bij de categorie NEO Senioren en laatstgenoemde werd tot de titelkandidaten gerekend.

Na een zeer levendige wedstrijd mocht een kopgroep van zeven man, inclusief Vriend, afsprinten. Hoewel hij in de laatste bocht bijna ten val kwam, wist hij zich wonderlijk goed op te richten. Op het rechte stuk maakte hij nog veel terrein goed en kwam als derde over de streep.

Heijnen in beeld
Later op de dag mocht Heijnen starten in de Topdivisie. Deze wedstrijd werd rechtstreeks uitgezonden bij de NPO en de rijder uit Boxmeer kwam veelvuldig in beeld toen Erben Wennemars zich met de camera op zijn helm in het peloton meldde. Hoewel Heijnen niet geheel fit was, reed hij een goede rit.

Komende week
Ook komende week staan er twee wedstrijden op het programma. Woensdag rijdt Team Stehmann een nationale wedstrijd op Flevonice en aanstaande zaterdag is Alkmaar het decor voor de elfde wedstrijd om de KPN Marathon Cup.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden