Voor: Irene de Boef en Ilse de Leeuw, achter: Vera Westervoort, Nadine Vervoorn, Fleur Danklof en Rosalie 't Lam.
Voor: Irene de Boef en Ilse de Leeuw, achter: Vera Westervoort, Nadine Vervoorn, Fleur Danklof en Rosalie 't Lam. Foto: aangeleverd

Hamarithi-turnster Nadine Vervoorn wint zilver

Sport 198 keer gelezen

AALST/AMERSFOORT - Hamarithi-turnster Nadine Vervoorn heeft zaterdag in in de eerste kwalificatie derde divisie een zilveren medaille weten te bemachtigen.

Als eerste maakten Ilse de Leeuw en Irene de Boef in Amersfoort hun debuut bij de instappers in N3. Zij deden dat met respectievelijk een vijfde en een achtste plaats in een veld van twintig turnsters.

De junioren, de categorie waarin Vervoorn uitkomt, moesten eveneens vroeg uit de veren. Nadine Vervoorn turnde een goede brugoefening door. Vera Westervoort en Rosalie 't Lam turnden al een hele knappe balkoefening, waar Westervoort zelfs de hoogste score behaalde met 11,600. Ook scoorden 't Lam en Fleur Danklof hoge cijfers op sprong.

Allround turnde Vervoorn naar zilver, Westervoort werd vierde, Danklof zevende en 't Lam tiende van de twintig turnsters. In de middag traden de pupillen 1 N3, Mille Groenevelt, Stephanie Brandsma en Thirza Vervoorn aan. Allround eindigde Groenevelt vlakbij, maar niet op het podium, op plaats zes. Thirza werd veertiende en Brandsma 24e. Er turnden dertig meiden mee.

Bij de pupillen 2 N3 werd Mari-Lynn van Boggelen vijftiende, Marjorie Brandsma zestiende en Jasmine Szalla 24e van de 33 turnsters. Tessa van Dalen sloot de wedstrijddag af. Zij eindigde op plaats achttien van de 28.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden