• Angelica Westerlaken won brons.
• Angelica Westerlaken won brons. Foto: aangeleverd

Kwalificatiewedstrijd Hamarithi in de sneeuw

Sport 182 keer gelezen

AMERSFOORT/AALST • Zondag turnden twee meiden van Hamarithi hun eerste kwalificatiewedstrijd. Angelica Westerlaken haalde alvast een medaille.

Na twee kwalificaties mogen de beste turnsters doorstromen naar de kwart- of halve finale van het bondskampioenschap. Angelica Westerlaken en Nayinthe van den Heuvel reisden af door weer en wind (en veel sneeuw) naar Amersfoort voor de eerste kwalificatie.

Brug en balk
Angelica turnt in de jeugd N4 (derde divisie) en begon ietswat zenuwachtig op brug. Toch scoorde zij hier hoog (derde cijfer met 12.633). Op balk bleef zij er, wel met wat wiebeltjes, keurig op staan.

Vierde plaats
Vloer en sprong werden heel krachtig uitgevoerd. Bij vloer zelfs de tweede score met 12.550 en dit terwijl het nog mooier kan. Ze eindigde op een knappe vierde plaats en ontving hiervoor een medaille.

Netjes en rustig
Nayinthe had vertraging door het weer. Ze turnt mee bij de jeugd N3 (tweede divisie) en moest het vandaag stellen zonder goede voorbereiding. Vloer ging al erg netjes met streksalto en overslag salto (zevende plaats), op balk turnde ze rustig en met alle moeilijke elementen bleef ze staan.

Sprong ging erg mooi en hier behaalde ze het achtste cijfer met 12,550. Op brug sloot ze af met een prima basisoefening met 12.067 punten. Hier kan ze nog extra op trainen. Ze eindigde op een achtste plek (van de 26).

Of de meiden zullen doorstromen naar landelijk zal 21 januari duidelijk worden. Van de deelnemers mag 24 procent door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden