Afbeelding
Foto: Michel Pichot du Plessis

Vierde stek voor Team Stehmann-rijder Vriend

Sport 178 keer gelezen

DEVENTER - Voor Team Stehmann is aanwinst Jesse Vriend al enkele weken het goudhaantje. Ook zaterdag in Deventer behaalde hij een topnotering.

Team Stehmann had er in 'De Scheg' zichtbaar zin in om de ietwat teleurstellende seizoensstart achter zich te laten en na het startschot ontplofte de wedstrijd direct. Er ontstond al vrij snel een kopgroep van negentien man. In die groep was namens het team van de hoofdsponsor uit Zaltbommel ook Jesse Vriend vertegenwoordigd.

Na een aantal rondes sleurwerk lukte het mede dankzij het goede werk van Team Stehmann om een ronde te pakken. Tot zijn eigen teleurstelling moest Robbert Mekelenkamp zijn strijd staken na 48 rondes. Een valpartij beëindigde de wedstrijd van de rijder die voorheen woonachtig was in Almkerk en tegenwoordig in Oostwold resideert.

Het peloton, met daarin nog Arjen van der Kieft, Hugo Heijnen en Roel van der Stelt moest elf rondes voor het eind afsprinten. Daarin eindigde Genderenaar Van der Stelt op de 39e plaats, Wormerveerder Van der Kieft werd 45e en Heijnen uit Boxmeer finishte als 53e.

Samen met vier andere rijders ontworstelde Vriend zich daarna van de kopgroep en bekroonde vervolgens zijn goede wedstrijd voor het talrijk opgekomen publiek met een vierde plaats. In het klassement ligt alles nog open voor Vriend en Team Stehmann is erop gebrand er de komende wedstrijden alles aan te doen hem richting het podium te krijgen.

Zaterdag staan de mannen van Donker aan de start in Den Haag en een week later verrijdt Team Stehmann een thuiswedstrijd in Breda. Zij starten om 17.45 uur en hopen daarbij ook de nodige supporters te kunnen verwelkomen. Daarna staan de topdivisie-dames gevolgd door de topdivisie-mannen aan het vertrek.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden