Afbeelding
Foto: aangeleverd

Goede start nieuw seizoen Hamarithi-turnsters

Sport 234 keer gelezen

AALST/CULEMBORG • Hamarithi reisde zaterdag af naar Culemborg voor de eerste voorwedstrijd van dit seizoen. Voor de turnsters in de D- niveaus was dit een eerste plaatsingsmoment, voor de turnsters in de N-niveaus was dit een leerzame oefenwedstrijd.

In de tweede wedstrijd van deze dag turnden Janinka Egas en Angelica Westerlaken, beiden in jeugd 1 N4 en Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma, Jasmine Szalla en Emma van de Werken in het niveau pupil 2 N4. Janinka en Angelica hebben na de focus op hun oefeningen voor het NK teams nog wat tijd nodig om de puntjes op de i te zetten. Ze eindigden op plaats 7 en 8.

Mary-Lynn turnde een stabiele wedstrijd, ze werd vierde en mocht daar, door het grote deelnemersveld, een medaille voor in ontvangst nemen.

Marjorie turnde een hele nette vloeroefening. Emma liet vooral een hele mooie sprong zien voor de uitvoering van haar streksalto kreeg ze zelfs een 9,050. Jasmine mag de aankomende weken vooral werken aan haar zelfvertrouwen.

Marieke van den Broek (junior divisie 5) mocht met ruim twee punten verschil op nummer 2 het goud in ontvangst nemen. Ze heeft zich ruimschoots geplaatst voor de regiofinale.

Aukje de Haan liet op dat niveau ook al nette oefeningen zien, ze kwam alleen wat punten te kort op balk waardoor ze vijftiende werd. Zij heeft tijdens de tweede voorwedstrijd nog een kans om zich ook te plaatsen.

Irene turnde deze wedstrijd in het niveau instap N3. Vooral sprong ging bij haar heel goed ze scoorde hiervoor een 12,400. Op de rekstok komt ze nog kracht te kort wat resulteerde in een elfde plek.

Ook zaten Mille Groenevelt, Thirza Vervoorn en Stephanie Brandsma in deze wedstrijdronde, zij komen dit seizoen uit in het niveau pupil 1 N3. Ze lieten alle drie al nette oefeningen zien, alleen werd de rekoefening niet gewaardeerd door de jury. Hierdoor eindigden ze niet hoger dan de elfde plek voor Mille, de twaalfde plek voor Thirza en de dertiende plek voor Stephanie.

In de laatste wedstrijd van deze dag turnde Anneline van Heemskerk haar wedstrijd in het niveau jeugd 2 divisie 6. Na een redelijk stabiele wedstrijd met nog wel de nodige schoonheidsfouten eindigde Anneline op een zevende plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden