• V.l.n.r.: Piet-Hein Straver, Jelle in 't Veld, Olivier Straver, Joop Tuppe, Ward in 't Veld, Martien van Deijzen (trainer), Angeline van Kessel en Isa Willemsen. Foto: aangeleverd

Zwemmers halen opnieuw zes medailles

Sport 274 keer gelezen

REGIO • Startgemeenschap Bommelerwaard heeft de Gelderse zwemkampioenschappen afgesloten met twaalf medailles. Na de zes van vorige week werd ook dit weekend in Nijmegen tot zes keer toe eremetaal behaald.

Drie plakken waren voor Jelle In 't Veld (1x goud, 2x zilver), twee voor Ward In 't Veld (1x zilver, 1x brons) en één voor Joop Tuppe (brons).

Jelle
Jelle pakte op zaterdag de winst op de 100 meter vlinderslag door na 1.12.77 aan te tikken. Daarmee was hij bijna een halve minuut sneller dan zijn oude persoonlijk record.

Ward
Broer Ward eindigde in zijn leeftijdscategorie op dezelfde afstand als vierde. Hij pakte in het Erica Terpstrabad op de 50 meter rugslag wel brons in een tijd van 30.30 (0.05 seconden onder pr). Joop wist zich op de 50 rug nét niet op het podium te zwemmen: 30.14 (0.18 seconden onder pr) was goed voor plek vier.

Koningsnummer
Isa Willemsen (18) kwam zaterdag twee keer in actie. Op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag, tikte ze aan in 1.01.35. Daarmee eindigde ze als elfde, terwijl ze als twaalfde geplaatst stond. Isa kende geen geluk met het programma, want snel na haar eerste optreden kwam ze ook op de 200 meter rugslag in actie. De tijd van 2.33.14 bracht haar op plek acht.

Rentree
Bregje In 't Veld maakte na een seizoen zonder competitie haar rentree op de Gelderse kampioenschappen. Op de 50 meter vlinderslag zwom ze met 33.16. We sluiten de zaterdag af met degene die als eerste in actie kwam op zaterdag: Piet-Hein Straver. Hij zwom de 200 meter wisselslag in 2.40.63 en werd daarmee zestiende.

Zondag
Op de laatste dag van de GK 2017 kwam elfmaal een zwemmer of zwemster van SG Bommelerwaard in actie in Nijmegen. Jelle pakte zilver op de 400 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag. Op de 400 wissel scherpte hij zijn persoonlijk record aan met 29.09 seconden naar 6.00.25. Ook op de 50 vrij snelde Jelle naar een pr: 28.47 was 1.70 seconden sneller dan zijn oude snelste tijd.

50 meter vrije slag
De 50 meter vrije slag bracht ook medaillesucces voor Ward en Joop. Ward pakte zilver door na 25.66 seconden aan te tikken (0.94 seconden onder pr) en Joop  behaalde een bronzen plak in een tijd van 25.65 seconden (0.18 seconden onder pr.), waarmee hij na afloop zichtbaar blij was.

De 50 vrij was sowieso een succesvol nummer voor de club. Ook de andere twee deelnemers van SG Bommelerwaard op deze afstand zwommen een pr: Olivier Straver zwom naar een tijd van 31.72 seconden (0.95 seconden onder pr) en Piet-Hein finishte in 27.28 seconden, waarmee hij 0.34 seconden van zijn oude pr afhaalde.

Drie keer achter elkaar
Isa kwam op de slotdag maar liefst drie keer in actie. Ze wist op de 200 meter vrije slag twee plekken hoger te eindigen dan haar startplaats. Een tijd van 2.18.50 was genoeg voor de dertiende plek. Na een zeer korte pauze kon ze direct weer aan de bak. De 100 meter rugslag zwom ze in 1.10.50, maar het was duidelijk dat de race daarvoor nog in het lichaam zat. Op de 50 meter schoolslag startte Isa als 24ste en eindigde ze ook als 24ste door aan te tikken na 38.14 seconden.

100 meter schoolslag
Ten slotte kwamen zowel Olivier als Piet-Hein nog een tweede maal in actie op zondag. Op de 100 meter schoolslag zwom Olivier een tijd van 1.33.66, liefst 2.69 seconden onder zijn pr. Daarmee eindigde hij als vijfde. Piet-Hein tikte op dezelfde afstand aan na 1.22.08 en dat was goed voor de zevende plaats.