Afbeelding

Goud, zilver èn brons voor Hamarithi

Sport 303 keer gelezen

AALST • Hamarithi organiseerde zaterdag, in samenwerking met het rayon Turnado, KNGU, een wedstrijd waarin in teams geturnd moest worden op niveau en leeftijd.

In de ochtend startten de pupillen en jeugd D2 met hun allereerste wedstrijd van het seizoen. Aylin Compen, Esther Raams, Esmee Kreling en Fiore Uleman vormden een mooi koppel. Op vloer lieten zij al mooie oefeningen zien. Vooral bij het onderdeel brug ligt nog verbetering. Fiore turnde de sterren van de hemel bij balk, door een vrijwel foutloze oefening te turnen. Het team eindigde op plaats drie en ontving het brons.

Bij de pupillen en jeugd D1, één niveau hoger, turnden Dana Jooren en Lieke Hermes. Lieke heeft een grote groei gemaakt met haar onderdelen. Ze turnde vooral stabiel op balk. Beide meiden turnden een goede en nette sprong. Bij brug gaan ze nog goed oefenen. Zij eindigde ook op plaats drie in hun categorie.

Bovenbouwteam
Het derde team dat namens Hamarithi van start ging in de vroege ochtend was het bovenbouw team van Iris van de Werken, Marieke van den Broek en Aukje de Haan. Het plezier en het enthousiasme straalde er vanaf. Marieke was succesvol op zowel sprong als brug. Iris turnde een plaatje van een brugoefening. Zowel Aukje als Iris lieten hun nieuwe vloeroefening zien wat toch wel voor wat zenuwen vormen. Knap was dat allen op de balk bleven staan. Van de vele teams eindigden zij op het hoogste podium, er werd met de winst vandoor gegaan.

Carlijn van Zandvliet en Mirthe van der Schans turnden mee in een mix-team met sportvereniging Lingia te Wadenoijen bij de instap en pupillen D2. Mirthe vloog over de sprong heen en scoorde hier veel punten mee. Carlijn liet een mooie vloeroefening zien. Het team won zilver.

De allerjongste meiden mochten in de namiddag optreden. Esmeralda van Lopik en debutante Danielle de Keizer turnden samen met Charline Chen in een team bij D1. Esmeralda scoorde op sprong, waar Danielle een mooie balkoefening liet zien. Het team eindigde op plaats twee.

Senioren
De dag werd afgesloten met de oudste turnsters, de senioren in de vierde divisie. Esra Kostense turnde een mooie half in, half uit op het onderdeel sprong. Ook op vloer turnde ze een streksalto. Sam liet zien de brug weer de baas te zijn. Ook op vloer turnde zij salto, uitstappen arabier spreidhoek voor het eerst door. Kim bleek vandaag succesvol te zijn op brug, door een ruime oefening te turnen en op het onderdeel balk. Zij was de stabiele factor in dit team. Het team turnde positief en verrassend. Het werd nipt vierde. 

De volgende teamwedstrijd is voor divisie 2 en 3 en N2/ N3 op 11 november in Waspik.

Meer informatie: www.hamarithi.nl.
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden