Afbeelding
Foto: aangeleverd

Brian van Eeuwijk (Zaltbommel) vijfde op EK BMX

Sport 193 keer gelezen

ZALTBOMMEL/BORDEAUX • De Zaltbommelse Brian van Eeuwijk (14) is vijfde geworden op de Europese kampioenschappen BMX-fietsen in Bordeaux.

Na drie kwalificatie moto's wist Van Eeuwijk ruimschoots door te dringen naar de één-achtste finale. Hierin had hij kopstart en gaf deze positie niet meer af. In de kwartfinale werd hij derde, net als in de halve finale.

Voor het eerst in zijn jonge BMX-carrière stond Brian van Eeuwijk in de finale, samen met een andere Nederlander, drie Fransen, een Zwitser, een Tsjech en een Let. Startend vanaf de buitenkant, wat vaak nadeliger is, reed Van Eeuwijk een erg goede ronde en kwam als vijfde over de finish in de categorie 'Boys 15'.

Veruit de jongste
Ook Simone Rengeling, Talentcoach RTC BMX Zuid, uit Zaltbommel is erg tevreden over de ontwikkeling die Van Eeuwijk doormaakt. "Brian is veruit de jongste in zijn leeftijdscategorie, daar hij eind december pas vijftien wordt en het hele jaar al in die leeftijdsklasse moet fietsen. Zeker op fysiek vlak is dat in deze leeftijd, waarin de jongens volop puberen en groeien, zwaar en moet hij extra hard werken. Maar dat maakt hem dan mentaal ook weer sterker."

De BMX'ers van het RTC BMX Zuid zijn halverwege de grote kampioenschappen; volgende week rest nog het wereldkampioenschap in Amerika waar de selectie later deze week naar afreist.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden