Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Popkoor Zinder is genomineerd als Club van het Jaar.
• Popkoor Zinder is genomineerd als Club van het Jaar. (Foto: aangeleverd)

Popkoor Zinder genomineerd voor Club van het Jaar 2019

  •   215 keer gelezen   Cultuur

ZALTBOMMEL • Popkoor Zinder dingt als enige Zaltbommelse club in de categorie 'Cultuur' mee naar de verkiezing van de beste, leukste en fijnste cultuurclub van het jaar. Er komt een landelijke winnaar en er zijn prijzen per provincie.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, waar mensen samen sporten, muziek maken, dansen of bijvoorbeeld kunst maken. Samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen heeft de Rabobank het initiatief genomen om dit te belonen. Naast de eervolle titel 'Club van het Jaar' ontvangen de winnende sport- en cultuurclubs een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm.

Naam zit als gegoten
Popkoor Zinder. De naam van het koor zit als gegoten: enthousiast, eigenwijs – soms wat rumoerig –, betrokken, groeiend en bloeiend. Kortom: zinderend.

Stef Fennis
Onder leiding van dirigent Stef Fennis zingen zo'n 40 vrouwen en 20 mannen de rocking sterren van de hemel.

Zo is in december 2018 de productie 'Verwonder… en alles is anders' gerealiseerd. Twee uitverkochte voorstellingen in én om theater de Poorterij. In diezelfde maand heeft het koor een hartverwarmende muzikale bijdrage geleverd aan de eerste Top2000-kerkdienst in Het Anker in Zaltbommel.

Maatschappelijk betrokken
Op 29 december organiseren kerk en koor dit evenement nogmaals. De maatschappelijke betrokkenheid van Zinder krijgt ook vorm en inhoud op zaterdag 5 oktober, als het koor samen met de Jostiband – 'iedereen is bijzonder' – twee concerten zal geven in Zalencentrum 't Gement in Aalst. Het is 'bijzonder bijZinder!'

Stemmen kan tot 7 juni
Er zijn al veel stemmen uitgebracht en Popkoor Zinder is inmiddels doorgedrongen tot de Top10 in de provincie Gelderland; het koor staat nu op plaats 7 van de 49 deelnemers.

Nog niet gestemd? Dat kan nog tot 7 juni via deze link: https://www.clubvanhetjaar.nl/?elected@vote=499853 of via www.popkoorzinder.nl.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }