Foto: 123rf
Foto: 123rf Foto: 123rf

Fietslampjes van TenneT voor kinderen

Algemeen 87 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Elektriciteitsnetbeheerder TenneT en aannemer Van Gelder delen komende week fietslampjes uit bij basisscholen in Heerewaarden en Wamel. Zo zijn ze goed zichtbaar, ook voor het bouwverkeer dat gepaard gaat met de aanleg van een ondergrondse elektriciteitskabel.

Tussen Tiel en Zaltbommel leggen TenneT en Van Gelder een ondergrondse elektriciteitskabel aan. Het werk is bijna klaar maar betekent de komende maanden nog veel bouwverkeer over de openbare weg. Scholieren, en natuurlijk ook andere (brom)fietsers, zijn voor vrachtwagens vaak minder goed zichtbaar. Daarom delen de twee partijen komende week fietslampjes en flyers uit aan scholieren bij basisscholen in Heerewaarden en Wamel onder het motto: 'Ben je in beeld?'.

Verkeersveiligheid
Zowel voor TenneT als Van Gelder staat veiligheid altijd op nummer één. En dat gaat verder dan het dragen van een bouwhelm en het afschermen van mogelijk gevaarlijke plekken. De verkeersveiligheidscampagne 'Ben je in beeld?' is erop gericht verkeersdeelnemers bewust te maken van het feit dat ze niet altijd zichtbaar zijn voor bouwverkeer.

Scholieren krijgen tips, bijvoorbeeld oogcontact zoeken met de chauffeur of op een veilige plek te wachten. Met het bezoek aan de scholen en de tips worden de scholieren alert gemaakt op het bouwverkeer.

Bouwverkeer
Om te kunnen bouwen, is veel materiaal nodig. Dat betekent dat er bouwverkeer over de openbare weg rijdt. "Tot eind 2019 voeren we zand en materialen van verschillende locaties langs de Van Heemstraweg (N322) af en aan. Er rijden vanaf Zaltbommel tot Wamel veel vrachtauto's en tractoren heen en weer", waarschuwt TenneT.

Nieuwe ondergrondse verbinding
Het verkeer is nodig voor de aanleg van het laatste stuk van een nieuwe ondergrondse elektriciteitskabel tussen Tiel en Zaltbommel. De kabel kan naar verwachting begin 2020 in gebruik worden genomen. Dan is het elektriciteitsnet in deze regio minder kwetsbaar voor eventuele storingen.

Klik hier voor meer informatie over het project

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden