• Heren 1 van Podarwic was zaterdag zo goed als compleet.
• Heren 1 van Podarwic was zaterdag zo goed als compleet. Foto: aangeleverd

Podarwic start in eerste klasse met winst

Sport 44 keer gelezen

AALST/GROOT-AMMERS • Het eerste herenteam van Podarwic reisde zaterdag naar Groot-Ammers voor de eerste officiële wedstrijd in de eerste klasse. Ze wisten die te winnen met 3-2.

De mannen hadden gezonde spanning voor hun debuut en waren gelukkig zo goed als compleet op William Verboom en Günter Vos na.

De eerste set begon Podarwic voorzichtig en het duurde even om te wennen aan het hogere tempo en de sterkere blokkering. Gaandeweg de set vonden de heren hun vorm, al mocht dit niet baten, de set werd 25-22 verloren.

Tweede set
In de tweede set begonnen de mannen vanaf het begin meer druk uit te oefenen op WIK. Hierdoor ging het spel gelijk op, totdat halverwege de set twee uitstekende servicebeurten gemaakt werden door Jesse van Wendel en Rick Kramer. Het cruciale gat was geslagen en de eerste set winst was binnen met 25-19.

Geen gaatje
De derde set liet Wik zien dat ze niet van plan waren het zomaar cadeau te doen aan Podarwic. Door meer servicedruk van de kant van Wik lukte het niet om een gaatje te slaan zoals in de tweede set. Deze set werd verloren met 25-21.

Geconcentreerd
In de vierde set ging Podarwic terug naar de opstelling en mindset van de tweede set. Er werd geconcentreerd gespeeld en stabiel gepast door Arre Grandia als libero. Dankzij vinger vlugge ballen van Erik Verweij wisten de heren regelmatig gescoord op elke positie. Na een spannend slot trok Podarwic met 25-21 aan het langste eind.

Vijfde set
De vijfde set diende vervolgens gespeeld te worden om de winnaar te beslissen. In deze set werd na 10-10 een cruciaal gat getrokken waardoor de set met 15-12 beslist werd in het voordeel van Podarwic. 

Deze eerste wedstrijd in de eerste klasse heeft getoond dat de heren er harder voor zullen moeten knokken dit seizoen. Dit is precies de uitdaging waardoor het team de komende maanden verder kan groeien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden