Afbeelding
Foto: Hans Verbeek

Opnieuw twee keer brandstichting in Zuilichem

112 982 keer gelezen

ZUILICHEM • Alles wijst erop dat er in Zuilichem zaterdagavond twee keer brand gesticht is in dezelfde buurt waar al eerder containers en auto's in brand werden gestoken.

De eerste melding van een buitenbrand kwam om 21:37 uur. Er bleek een conifeer in brand gestoken te zijn in De Boogerd. De bewoners wisten zelf de brand te blussen, voordat de brandweer uit Brakel arriveerde. De dader of daders waren behoorlijk brutaal, want het brandje was vlakbij een camera die de gemeente in verband met de vele branden had opgesteld.

't Stikske
De brandweer was nog maar amper terug in de kazerne of er kwam om 22:04 een melding dat er een brand zou zijn in 't Stikske. Ditmaal stond er een heg in brand en ook hier waren de bewoners met emmers water met bluswerkzaamheden begonnen.

Deze brand was toch iets serieuzer dan de eerste brand, en moest de brandweer er aan te pas komen om het vuur definitief te blussen. De politie is in gesprek met mensen die mogelijk iets gezien hebben, en zullen ook de camerabeelden nog bekeken worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden