Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Rijen op de stoep voor het Emmy Verhey Festival

Algemeen 157 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Voor de grote mensen is het Emmy Verhey Festival weer voorbij. Voor de Gasthuiskapel ontstonden verschillende keren opstoppingen, velen namen de kans waar om gratis naar bijzondere (viool)concerten te komen luisteren.

Onder andere het Hermitage Quartet mocht zich verheugen in grote belangstelling. De vier strijkers speelden het strijkkwartet no. 2 in D van Borodin. Nog specialer was de combinatie met saxofoniste Femke IJlstra. Zij trad op samen met violiste Floor Le Coultre, en als klap op de vuurpijl ook met het voltallige ensemble. Veel muziek is er vroeger niet geschreven voor strijkers met een saxofoon, maar de Duitse componist Busch maakte in het interbellum een uitzondering in de vorm van het kwintet voor altsaxofoon en strijkkwartet opus 34. Het publiek luisterde geboeid.

De band Mrs. Stuyvenberg zorgde vervolgens voor een gezellige afsluiting in de Gasthuiskapel. Komende zaterdag, 14 september, gaat het muzikale feest nog even verder met het kinderfestival in De Poorterij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden