Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Armoe

Algemeen Column 291 keer gelezen

Armoe

De gewone mensen van de Avri kunnen er niets aan doen en die moet je dan dus ook niet belasten met de ellende die hun heerlijke hotemetoten veroorzaakten. Verder wordt langzamerhand duidelijk dat de nieuwe maatregelen met name voor mensen met een bescheiden inkomen behoorlijk lastig kunnen worden. Minder huisvuil wordt namelijk ook nog eens duurder, zoiets.

Ik heb deze zomer ruimschoots nagedacht over oplossingen. Dat hebben de betrokkenen zelf klaarblijkelijk ook al gedaan want er wordt flink gedumpt in beemden, bosch ende hagen. Iedereen weet dat dat geen manier van doen is. Denk liever. Denk liever mee.
Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je zo weinig mogelijk afval produceert. Vervolgens moet je je afval goed scheiden. Tot zover het vrome gedeelte. Nu de werkelijkheid.
Met dat scheiden kun je je natuurlijk soms vergissen. Per ongeluk, dat spreekt voor zich. Verder zijn er in de openbare ruimte volop stortmogelijkheden. Bij vrijwel iedere supermarkt, cafetaria en visboer staat een vuilnisbak. En daar kom je dan niet met je 60-literzak aan strompelen. Nee, gewoon een vriendelijk plastic zakje en weg ermee. En er zijn ook tal van groene vuilnisbakjes die door de gemeente leeg gehouden worden. Dan moet je er wel secuur op toezien dat jouw naw-gegevens niet in je zakje belanden en telkens een andere bak nemen.

Succes ermee!

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden