• Mrs. Stuyvenberg trad afgelopen weekend ook op tijdens Boelevaart.
• Mrs. Stuyvenberg trad afgelopen weekend ook op tijdens Boelevaart. Foto: Lya Cattel

Emmy Verhey Festival start vandaag

Algemeen 291 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Voor de veertiende keer vindt van 5 t/m 8 september het Emmy Verhey Festival in Zaltbommel plaats. Dit keer maakt ook 'klassieke pop' deel uit van het programma. Vanwege de weersverwachting niet in de muziektent, maar in Het Hof.

Het donderdagavondconcert is besloten, op donderdagmiddag, zaterdag en zondag zijn de concerten gratis toegankelijk voor iedereen. En al is Emmy Verhey niet meer actief als violiste, wel is zij weer verantwoordelijk voor de programmering, en die is ook dit keer weer heel bijzonder en gevarieerd.

Schoppenvrouw
Zo komt Ekatherina Levental voor de derde keer naar Zaltbommel, dit keer met haar nieuwe programma Schoppenvrouw. In dit vertelconcert staan centraal Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya; 5 vrouwen, 5 iconen, 5 thema's en 5 clichés uit de 20e eeuw. Alle vijf gebrandmerkt door hun lot waarvan ze niet los konden komen tot ze werden ingehaald door een tragisch einde.

Hermitage kwartet
Verder staan op het programma onder andere het Hermitage kwartet met Femke IJlstra (de topsaxofoniste die eerder al grote indruk maakte tijdens het festival in 2018), de Eef van Breen Group met hun nieuwste voorstelling 'Walk of doubts', het Amatis Trio, en Nata Tsevereli.

Mrs. Stuyvenberg
Dit jaar is het festival ook onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard, en in dat kader treedt de band mrs. Stuyvenberg 6 september op met een klassiek poprepertoire. Het optreden was gepland in de opgeknapte muziektent op de stadswallen, maar vanwege de voorspelde regen is het verzet naar Het Hof in de Oliestraat.

Kinderfestival
Op 14 september is het kinderfestival in De Poorterij. Emmy vertelt dan een speciaal voor het festival door Isabel Versteeg geschreven verhaal: 'De bonte heks en tovenaar Grijs'. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door de violistes van Marta Lopez Vega. Jonge bezoekertjes worden uitgenodigd om mee te dansen op het podium. De voorstellingen om 14:00 en 16:00 uur zijn gratis toegankelijk, plaatsen reserveren kan via evfkinderfestival@gmail.com

Klik hier voor het volledige festivalprogramma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden