• Het gouden paar kreeg onder meer bezoek van burgemeester Henny van Kooten.
• Het gouden paar kreeg onder meer bezoek van burgemeester Henny van Kooten. Foto: aangeleverd

Evert en Rita Vos 50 jaar getrouwd

Algemeen 408 keer gelezen

WELLSEIND • Evert Vos (82 jaar) en Rita Vos-de Geest (over 3 weken 76 jaar) vierden op 29 augustus hun gouden huwelijk. Zij zijn de oprichters van het bekende Keukencentrum Vosseling.

Evert is geboren in Genderen, maar is al op zeer jonge leeftijd met zijn ouders in Wellseind komen wonen. Hij woont nog steeds in hetzelfde huis, dat voor de bruiloft in 1969 drastisch is verbouwd. De benedenverdieping werd door het jonge paar bewoond, boven woonden Everts ouders.

Timmerman en schooljuf
Evert ging naar de ambachtsschool en ging daarna werken bij een aannemer in Well, als timmerman in de bouw. Rita is geboren in Bunnik. Nadat ze de kweekschool in Utrecht afrondde, ging ze in Well lesgeven aan de eerste en tweede klas van de lagere school. 

Orgelkast
Evert maakte vaak mooie dingen in zijn eigen hobbywerkplaats aan huis. Zo maakte hij meubels en, samen met zijn collega uit de bouw, onder andere de orgelkast voor de Ned. Hervormde kerk in Well. Ook keukens werden er gemaakt.

Keukencentrum Vosseling
Op een gegeven moment startten Evert en Rita samen met hun compagnon Gijs met de verkoop van fabriekskeukens. Eerst vanuit een piepkleine showroom achterin huis, maar dit groeide uiteindelijk uit naar een grote showroom op het terrein bij huis. Keukencentrum Vosseling bestaat sinds 1984. Nog steeds zijn ze betrokken bij de zaak.

Tuin
De bruidegom houdt van tuinieren en van vogels. Ook is hij vaak in zijn moestuin te vinden. Altijd weer trots als er lekkere groenten geoogst kunnen worden. 

Zelfgemaakte kaarten
Rita maakt graag kaarten. De uitnodigingskaarten voor hun feest heeft ze dan ook zelf gemaakt. Sinds kort haakt ze ook veel. Er zijn al veel knuffels door haar gemaakt: voor het goede doel. Ze zingt ook al heel lang bij hetzelfde koor in Zaltbommel. 

Evert en Rita kregen drie kinderen: twee dochters en een zoon, allemaal woonachtig in de directe omgeving van Wellseind. Het paar verwelkomde acht kleinkinderen: zeven jongens en één meisje. De oudste is 19 jaar, de jongste is bijna 5 jaar. 

Burgemeester
Het gouden huwelijk werd in de showroom gevierd, met familie en vrienden. Ze genoten van het feest en de gezelligheid. In de ochtend was burgemeester Henny van Kooten met zijn vrouw al op bezoek geweest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden