Afbeelding
Foto: Jan van den Berg

Vlechtersfestival op Slot Loevestein (7 en 8 september)

Algemeen 74 keer gelezen

POEDEROIJEN • Slot Loevestein houdt op zaterdag 7 en zondag 8 september een 'Vlechtersfestival'.

Nog geen honderd jaar geleden waren mandenmakers, korfvlechters, strovlechters, bandwever, papiervlechters en stoelenmatters dagelijks in de weer met pitriet, papier, stro, buntgras, biezen en wilgenteen om er gebruiksgoed als manen, bijenkorven, broedkorven en stropoppen mee te vlechten.

Zelf vlechten
Tijdens het Vlechtersfestival zijn ze aan het werk en is er een tentoonstelling te zien. Zowel kinderen als volwassenen kunnen aan de slag om onder leiding van ervaren vlechters een werkstuk te maken of mee te doen met 'gevlochten' spelletjes.

Troubadour Yann Lawick
Zowel op zaterdag als zondag is er muzikale omlijsting. Om zaterdag zorgt troubadour Yann Lawick voor de muziek. Hij vertolkt al dertig jaar de rol van rondreizende minnezanger. Met verhalende liederen en liederlijke verhalen weet hij jong en oud te vermaken. Yann speelt van 12:30 tot 17:00 uur.

Folkband Pyrolysis
Op zondag 8 september speelt de jonge en energieke akoestische folkband Pyrolysis. Dit optreden is onderdeel van 'Muzikale Mo(nu)menten', een reizend festival langs monumenten in het Rivierenland.

Hoewel de zelf geschreven nummers van Pyrolysis vooral knipogen naar de Keltische volksmuziek, zijn ook full-force punk, gypsy en pirateninvloeden duidelijk te horen. Vier jonge muzikanten bomvol enthousiasme, gewapend met bouzouki, accordeon, bohdran en viool, geven een ijzersterk, energiek, maar toch intiem en gezellig optreden. Vol aanstekelijke en dansbare folk. Pyrolysis treedt op vanaf 14:00 uur.

Gratis
Slot Loevestein is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Toegang tot het Vlechtersfestival is gratis, voor het kasteel gelden de reguliere toegangsprijzen: 14 euro voor volwassenen, t/m 18 jaar 9,50 euro, Museumjaarkaart gratis.

www.slotloevestein.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden