Afbeelding
Foto: aangeleverd

Irritatie over afvalcontainers Zaltbommel loopt verder op

Algemeen 1.407 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het wil op een aantal plekken maar niet lukken met de ondergrondse afvalcontainers. De irritatie loopt steeds verder op.

Op social media verschijnen steeds meer berichten over containers, die niet werken. Ook gemeenteraadslid Anneliese van Oort van PvdA/GroenLinks uit haar woede op facebook.

In een open bericht aan wethouder Willem Posthouwer laat ze weten 'pisnijdig' te zijn.

Maasstraat
Van Oort woont in de binnenstad, waar de container aan de Oenselsestraat is verwijderd. Volgens de brief van Avri zou zij gebruik moeten gaan maken van de ondergrondse container aan de Maasstraat. Daar zit een sticker op waarop staat dat deze binnenkort ook verwijderd wordt.

'Hij gaat niet open'
En als ze dan haar pasje op de display legt, krijgt ze de mededeling 'Sluit de laadklep'. "Maar echt die laadklep is dicht", schrijft ze. "Sterker nog: Hij gaat niet open."

Milieustraat
Uiteindelijk is Van Oort maar naar de milieustraat gereden om haar afvalzakken daar in te leveren. "Of ik even 2,40 euro per zak wil betalen", schrijft ze. "Want als je het zo achterlaat krijg je een flinke boete. En bij de container moet je ook betalen. Juist, maar die container doet het niet! En er is ook geen sticker voor mij en ieder ander die daar met z'n afval naartoe komt om mij te verwijzen. Ondanks alle berichten van Avri. Echt Willem, zo ga je niet met mensen om. En dan vervolgens een persbericht de deur uit doen alsof er amper iets aan de hand is, zonder excuus ofzo. En die jongens van de milieustraat kunnen er niets aan doen, maar zij krijgen wel het sacherijn over zich heen."

Extra raadsvergadering
Ook andere raadsleden roeren zich, ondanks het reces. Het woord 'extra raadsvergadering op korte termijn' is al gevallen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden