• De afsluiting van de Bommelweek is weer op zaterdag met het Foodtruckfestival.
• De afsluiting van de Bommelweek is weer op zaterdag met het Foodtruckfestival. Foto: archieffoto: Lya Cattel

Bommelweek start dit jaar op zaterdag 10 augustus

Algemeen 1.027 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Bommelweek vindt sinds een paar jaar plaats in de laatste week van de schoolvakantie. Dat betekent dat hij dit jaar vroeger is dan ooit.

De braderie is dan ook op donderdag 15 augustus.

Tot vier jaar geleden werd de braderie altijd gehouden op de eerste donderdag van september. Toen besloot Ondernemers Vereniging Zaltbommel de hele Bommelweek te verplaatsen naar de laatste week van de schoolvakantie.

En omdat de zomervakantie in Zaltbommel dit jaar heel vroeg valt, begint dus ook de Bommelweek al op zaterdag 10 augustus.

Gepimpte auto's
Traditiegetrouw is de zaterdag voor de gepimpte auto's in de Gamerschestraat en de Markt.

Lekker aan de Waal
Wie de auto's uitvoerig heeft bewonderd kan zo doorlopen naar de uiterwaarden, voor het festival 'Lekker aan de Waal', georganiseerd door BF Events. Dat festival is ook op zondag van 14:00 tot 20:00 uur.

Zeskamp
Maandag is de Zeskamp onder leiding van Ferdy Hamilton. In totaal is er ruimte voor maximaal zestien teams, die op acht onderdelen met elkaar de strijd aan gaan.

Verschillende bedrijventeams hebben zich al aangemeld, evenals sportverenigingen en vriendengroepen. Aanmelden kan nog bij Stehmann Sport 2000.

Zeepkistenrace
Dinsdag om 18:30 uur begint de Zeepkistenrace met dit jaar een aparte competitie voor bedrijven. Ook hiervoor is aanmelden nog mogelijk. Iedereen kan meedoen met een eigen zeepkist of met een kist van de organisatie.

Volleybaltoernooi
Woensdag is het Volleybaltoernooi van Phoenix in sporthal De Ring.

Braderie
Donderdag van 13:00 tot 21:00 uur vindt de grootste braderie van de Bommelerwaard weer plaats in de Boschstraat, Gasthuisstraat, Waterstraat, Markt en Gamerschestraat, met aansluitend het Braderiebal met de band Solid 6.

Muziek op de Markt
De vrijdagavond staat in het teken van 'Muziek op de Markt' met optredens van onder andere Henk Damen en de Crazy Pianoman Matthijs. Hij speelt verzoeknummers.

Foodtruck Festival
De laatste dag van de Bommelweek is op zaterdag 17 augustus met het populaire Foodtruckfestival. Vanaf 15:00 uur tot 23:00 uur zijn de circa dertien foodtruck geopend voor de lekkerste happen. De muziek blijft tot 01:00 uur aan.

Groepen kunnen weer een eigen tafel reserveren bij 't Stadscafé, waar ze een VIP-behandeling krijgen. De ervaring leert dat die tafels razendsnel uitverkocht zijn.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden