• Twee weken geleden gingen de containers soms met een OV-pas open, daarna lukte het op sommige plaatsen helemaal niet meer om de container te openen.
• Twee weken geleden gingen de containers soms met een OV-pas open, daarna lukte het op sommige plaatsen helemaal niet meer om de container te openen. Foto: Janneke Boogaard

Avri: 'Iedereen kan zijn afval weer kwijt'

Algemeen 1.173 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Volgens afvalverwijderaar Avri kunnen alle inwoners van de Bommelerwaard hun afval sinds afgelopen zaterdag weer kwijt.

"Het kan per container verschillen hoe dit gerealiseerd wordt", laat Avri maandag weten. "Op de container komt een sticker waarop staat welke oplossing geldt voor de betreffende container."

ICT-problemen
Ondertussen werken Avri en haar ICT-partners achter de schermen aan het oplossen van de ICT-problemen.

Verwacht wordt dat vrijwel alle containers in de loop van deze week normaal gebruikt kunnen worden, zodat maatwerkoplossingen niet meer nodig zijn.

Kinderziektes
"Avri heeft te maken met meer kinderziektes dan was voorzien", aldus Avri. "Met name in de ICT-sfeer, in de afstemming en complexe samenwerking tussen meerdere ICT-systemen die nodig zijn om containers, passen en registratie goed te laten samenwerken.. Avri neemt alle meldingen uiterst serieus, iedereen moet immers op een nette manier zijn afval weg kunnen brengen."

Volgens Avri functioneert het merendeel van de in totaal 780 containers de deelnemende gemeente gewoon goed. "Maar elke container die toegangsproblemen geeft, is er één te veel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden