Afbeelding
Foto: Bart Meesters

Pyromaan ontglipt op het nippertje aan de politie in Zuilichem

Algemeen 2.171 keer gelezen

ZUILICHEM • De politie had bijna de pyromaan van Zuilichem te pakken. Agenten betrapten iemand op heterdaad bij het in brand steken van een auto. Maar de brandstichter kon wegkomen. 

In het Gelderse dorp werden afgelopen week zeker tien branden gesticht. Diverse containers en auto's werden in brand gestoken. En in de nacht van donderdag op vrijdag werd de pyromaan dus op heterdaad betrapt bij het in brand steken van weer een auto. Helaas kon de brandstichter ontkomen.

Vrijdagavond was er in het dorp een bijeenkomst voor inwoners van het dorp. Deze informatie bijeenkomst werd georganiseerd door politie en gemeente.

De politie zette vervolgens alles op alles om de pyromaan te pakken en was in grote getale in het dorp aanwezig. Zowel opvallend als onopvallend werd het dorp in de gaten gehouden. Bij de invalsweg werd al het in en uitgaande verkeer door de politie gecontroleerd. Van iedereen die het dorp in en uit ging werden de gegevens genoteerd. Ook
werden diverse voertuig uitvoering gecontroleerd op verdachte zaken.

Zeker vijf politievoertuigen waren bij de invalsweg van het dorp aanwezig. Een rechercheteam heeft de branden in Zuilichem in onderzoek. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden