Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Goochelaar Louis Baerts gaf twee shows op De Walsprong.
• Goochelaar Louis Baerts gaf twee shows op De Walsprong. (Foto: Valerie van Oord)

Walsprong sluit jubileumjaar af met goochelshow

  •   128 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Dit schooljaar vierde OBS De Walsprong (Zaltbommel) het 25-jarig jubileum. Vrijdagochtend werd het jaar feestelijk afgesloten met een optreden van kinderentertainer Louis Baerts.

In de gymzaal van brede school De Waluwe gaf de goochelaar twee shows. Tijdens de show Balloonmagic voor de onderbouw werden de leerlingen verrast door diverse goocheltrucs met ballonnen en ballen. Leerlingen mochten helpen, vasthouden, raden, meespelen en winnen.

De bovenbouw genoot van de Crazy Mindshow. De hersenen en de ogen werden 45 minuten lang flink in de maling genomen door onbegrijpelijke goocheltrucs.

Al twee dagen feest
Ook werd dit schooljaar op twee andere momenten aandacht besteed aan het 25-jarig jubileum. Op 20 augustus 2018, de eerste schooldag, deden de leerlingen mee aan een creatieve feestdag met dans en zang buiten op het schoolplein.

Ook vrijdag 7 juni stond in het teken van het jubileum. Toen hield de school een reünie met zo'n tachtig gasten, waaronder oud-leerlingen, oud-werknemers en het huidige team. Onder het genot van een hapje en een drankje werden verhalen uitgewisseld, herinneringen opgehaald en oude foto's bekeken.

Over de wallen
De Walsprong is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen twee scholen: de Dr. A.F. Philipsschool en de Hugo de Grootschool. De naam, door een leerling bedacht, symboliseert de verplaatsing van de leerlingen uit de binnenstad (sprong over de wallen) naar de Vergt. In januari 2011 is de school verhuisd naar brede school De Waluwe.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }