• Goochelaar Louis Baerts gaf twee shows op De Walsprong.
• Goochelaar Louis Baerts gaf twee shows op De Walsprong. Foto: Valerie van Oord

Walsprong sluit jubileumjaar af met goochelshow

Algemeen 139 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Dit schooljaar vierde OBS De Walsprong (Zaltbommel) het 25-jarig jubileum. Vrijdagochtend werd het jaar feestelijk afgesloten met een optreden van kinderentertainer Louis Baerts.

In de gymzaal van brede school De Waluwe gaf de goochelaar twee shows. Tijdens de show Balloonmagic voor de onderbouw werden de leerlingen verrast door diverse goocheltrucs met ballonnen en ballen. Leerlingen mochten helpen, vasthouden, raden, meespelen en winnen.

De bovenbouw genoot van de Crazy Mindshow. De hersenen en de ogen werden 45 minuten lang flink in de maling genomen door onbegrijpelijke goocheltrucs.

Al twee dagen feest
Ook werd dit schooljaar op twee andere momenten aandacht besteed aan het 25-jarig jubileum. Op 20 augustus 2018, de eerste schooldag, deden de leerlingen mee aan een creatieve feestdag met dans en zang buiten op het schoolplein.

Ook vrijdag 7 juni stond in het teken van het jubileum. Toen hield de school een reünie met zo'n tachtig gasten, waaronder oud-leerlingen, oud-werknemers en het huidige team. Onder het genot van een hapje en een drankje werden verhalen uitgewisseld, herinneringen opgehaald en oude foto's bekeken.

Over de wallen
De Walsprong is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen twee scholen: de Dr. A.F. Philipsschool en de Hugo de Grootschool. De naam, door een leerling bedacht, symboliseert de verplaatsing van de leerlingen uit de binnenstad (sprong over de wallen) naar de Vergt. In januari 2011 is de school verhuisd naar brede school De Waluwe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden