Afbeelding

Zaltbommel vangt tekort Sociaal Domein op met reserves

Algemeen 228 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Net als de meeste gemeenten in Nederland heeft ook Zaltbommel een financieel tekort in het Sociaal Domein. Maar Zaltbommel heeft een flinke spaarpot, die veel anderen niet hebben.

In de algemene reserve van de gemeente zit zo'n dertig miljoen euro. "We gebruiken nu drie miljoen euro voor een speciale reserve voor het Sociaal Domein", legt wethouder financiën Kees Zondag uit. "Als blijkt dat we de komende jaren niet uitkomen met het budget, dan kunnen we die drie miljoen euro daarvoor gebruiken."

De cijfers staan vermeld in de Perspectiefnota (voorheen de Voorjaarsnota), die de gemeenteraad volgende week bespreekt.

Bezuinigingen voorkomen
Door de reservepot van drie miljoen euro in te zetten, hoopt het college te voorkomen dat er op de zorg bezuinigd moet gaan worden. "Wij willen niet tornen aan het aantal uren huishoudelijke hulp", geeft Zondag als voorbeeld. "En we willen ook niet dat in Zaltbommel wachtlijsten gaan ontstaan in de Jeugdzorg, zoals bij sommige gemeenten wel het geval is."

Gemeentelijke belastingen
Als wethouder financiën is hij er ook trots op dat de gemeentelijke belastingen niet omhoog hoeven.

Volgens Kees Zondag zijn ook dit jaar weer alle wensen gehonoreerd.

Projecten
Voor een aantal projecten is nog geen geld gereserveerd, omdat nog niet bekend is wat ze moeten gaan kosten. Zoals de multifunctionele accommodatie in Brakel, het Masterplan fietspaden en de vervanging van het spoorviaduct op de Koningin Wilhelminaweg.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden