• Het promconcert bood volop afwisseling.
• Het promconcert bood volop afwisseling. Foto: Christa van Mil

Eeuwfeest met lintje bij OBK Brakel

Algemeen 385 keer gelezen

BRAKEL • Oefening Baart Kunst (OBK) Brakel vierde dit weekend een spectaculair jubileumfeest. Eén van de hoogtepunten: een koninklijke onderscheiding voor voorzitter Herman van Veen.

Burgemeester Peter Rehwinkel kwam zaterdag het heuglijke nieuws brengen dat Van Veen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en speldde hem het lintje op. Hij kreeg de onderscheiding ook vanwege zijn inzet voor fanfare Sint Lambertus in Lith en bij voetbalvereniging Brakel.

Promconcert
Het jubileumfeest was met onder meer een promconcert op zaterdag een groot succes. Nummers van Ed Sheeran, Tailor Swift, Anouk, Guus Meeuwis, Amy Winehouse kwamen voorbij en toonden eens te meer aan dat een fanfare veel meer kan dan 'hoempapa'-muziek spelen.

Maestro
Trijnie van Dijk won op vrijdag de Brakelse versie van 'Maestro'. Met een geweldig mooie, rustige en muzikale uitvoering van 'The Mission' en een lekkere vlotte 'A brand new day' haalde zij de hoogste score. Aan de pubquiz beleefde jong en oud veel plezier. Het werd een spannende strijd met maar één punt verschil tussen de nummers 1 en 2.

Brakelse Arena
Het weer was de club goed gezind; het plaatselijke voetbalveld was omgetoverd in een 'Brakelse Arena' met een indrukwekkend podium en voldoende ruimte voor het publiek.

Jubilarissen
Tijdens het eeuwfeest huldigde OBK maar liefst achttien jubilarissen. Het zijn leden die 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar, 50 jaar, 60 jaar en zelfs 65 jaar muzikant zijn.

Op de facebookpagina van OBK staan uitgebreide terugblikken op alle onderdelen van het geslaagde feestweekend.

• Voorzitter Herman van Veen ontving een koninklijke onderscheiding.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden