• Koen kreeg het goud omgehangen op het onderdeel sprong.
• Koen kreeg het goud omgehangen op het onderdeel sprong. Foto: aangeleverd

Koen Hermes (13) Nederlands kampioen in Ahoy

Sport 460 keer gelezen

HEDEL/ROTTERDAM • De 13-jarige Koen Hermes uit Hedel is zondag in Ahoy Rotterdam Nederlands kampioen geworden op het toestel sprong. Koen turnt op het hoogste niveau in de eredivisie jeugd.

Koen Hermes behaalde deze finale op basis van eerdere kwalificatierondes. De beste mochten in actie komen per toestel en Koen behaalde de sprong- en vloerfinale. Op sprong turnde hij een indrukwekkende kasamatsu. Bijzonder dat Koen dat op jonge leeftijd al kan springen. 

Afgekeurd
Ook op vloer turnde Koen een goede oefening. Helaas werd één onderdeel afgekeurd omdat het niet lang genoeg aangehouden werd. Hierdoor eindigde hij nipt naast het podium, met slechts vijfhonderdste achter nummer drie. 

Van Hamarithi naar Allianza
Koen Hermes bleek op jonge leeftijd al talentvol toen hij kwam trainen bij Hamarithi. Dit werd uitgebreid met SportBalans Culemborg om zo genoeg uren te maken. Inmiddels traint Koen al enkele jaren in Den Bosch in de eredivisie bij het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) in Den Bosch, in de welbekende Flik-Flak hal De Plek. Trainen doet hij veel en graag. De Hedelnaar komt uit voor turnclub Alianza Waalwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden