Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Buitenstad krijgt toch ook 'betaalbare' woningen

Algemeen 391 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In de nieuwe woonwijk Buitenstad komen niet alleen woningen van 300.000 euro en duurder, maar ook vanaf ongeveer 200.000 euro.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor de Buitenstad.

Toen het onderwerp onlangs werd besproken bleek dat veel partijen grote moeite hadden met de geplande dure woningen. Wethouder Willem Posthouwer beloofde te gaan praten met de projectontwikkelaar en die stuurde vlak voor de gemeenteraad een brief waarin hij beloofde ook woningen vanaf 200.000 euro op te nemen in de wijk.

Speelser
Een ander struikelblok voor een aantal fracties is het karakter van de Buitenstad. De oppositiepartijen willen zich nog niet helemaal vastleggen in de huidige tekeningen. "Het mag wel wat speelser, wat creatiever", vindt Nico van Wijk van PvdA/GroenLinks.

Massaal aanzicht
Hein de Kort (CDA) heeft grote moeite met het massale aanzicht van de twee woontoren aan de Waal met daartussen een massaal woonblok op de plek van de huidige oude loods. "Het plan is rijp, maar nog niet afgerijpt", vindt hij.

Elke Meijers (D66) is positief over het plan. Maar ook zij wil dat nog eens goed naar de voorlopige ontwerpen wordt gekeken. "Het is zo'n mooi stuk grond, we kunnen het maar één keer benutten", aldus Meijers.

Klankbordgroep
Wethouder Willem Posthouwer beloofde dat de rol van de Klankbordgroep van 'vitaal belang' blijft bij de verdere ontwerpen. "Er moet variatie komen", zei hij. "We gaan werken met meerdere architecten. het wordt een wijk voor heel Zaltbommel. De architecten hebben in het vervolgproces nog ruimte genoeg om hun ideeën aan te passen."

Het stedenbouwkundig plan werd uiteindelijk met een ruime meerderheid aangenomen. Alleen CDA, D66 en Groep Melse stemden tegen.

Als alles volgens planning verder gaat, dan zouden de eerste huizen er in 2022 kunnen staan.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden