Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Janneke Boogaard

'Kieren bij graven Rossum niet gevaarlijk'

  •   257 keer gelezen

ROSSUM • De kieren bij enkele grafzerken en tombes op de begraafplaats in Rossum leveren geen gevaar op. Dat antwoordt het Maasdrielse college na bezorgde vragen van D66.

De partij is niet de enige die zich zorgen maakte. Tijdens de informatieavond in mei over de toekomst van de oude begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat werd opgemerkt dat er een gat bij een graf was, 'zo groot dat er een kind in kan vallen'.

Niet eerbiedig
D66 ging na die opmerking poolshoogte nemen op de begraafplaats. "Wij hebben inderdaad een gat gezien, waarin zich allerlei rommel bevindt, waaronder een schep. Het gat is niet afgeschermd en daarmee niet alleen gevaarlijk maar ook in strijd met de eerbiedige wijze waarop we met laatste rustplaatsen willen omgaan", schrijft D66 aan het college.

Geen spelende kinderen
Volgens burgemeester en wethouders valt het allemaal wel mee. Alleen als een grafsteen weggehaald zou worden, zou er een gevaarlijk groot gat kunnen ontstaan. Gezien het gewicht van de stenen lijkt de kans klein dat iemand dat gaat proberen. En zoveel spelende kinderen zijn er niet op een begraafplaats, redeneert het college.

Nieuw voorstel
D66 vroeg ook naar de kosten van het restaureren van de trommelgraven, het eventuele verplaatsen van de ingang en het opnieuw inrichten van het baarhuisje als urnenwand. Op die vragen krijgt de partij nog geen antwoord. In september staat namelijk een nieuw voorstel over deze begraafplaats in Rossum op de agenda van de gemeenteraad, nadat het vorige voorstel in oktober sneuvelde. Op dat voorstel wil het college niet vooruitlopen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }