• Voorzitter Karen de Kuijper nam de cheque in ontvangst.
• Voorzitter Karen de Kuijper nam de cheque in ontvangst. Foto: aangeleverd

Handbalvereniging Bommelerwaard krijgt beloning van de bond

Sport 173 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Handbalvereniging Bommelerwaard heeft de NKS Ton Loeffen waarderingsprijs uitgereikt gekregen, vanwege de inzet van de nieuwe vereniging om jongeren bij de sport te betrekken.

De prijs met een waarde van 500 euro werd aan de Zaltbommelse delegatie overhandigd tijdens de bondsvergadering van het Nederlands Handbal Verbond.

Breedtesport
De prijs is gericht op initiatieven of projecten die reeds zijn uitgevoerd of in uitvoering zijn. Het gaat hierbij met name om activiteiten gericht op jeugdhandbal in de breedtesport.

Meer jeugd aan het sporten
Voorzitter Karen de Kuijper: "Door de groei in het aantal jeugdleden van onze vereniging is het ons gelukt om meer jeugd in Zaltbommel en omgeving aan het sporten te krijgen. Qua handbal is er in de omgeving, behalve in Den Bosch, niet veel te vinden."

Ze vervolgt: "Handbalvereniging Bommelerwaard is in een gat gestapt waardoor het aanbod van sport in de regio vergroot is. Jongeren die eerder nog geen sport hadden gekozen, zijn door het ontstaan van HVB wel aan het sporten gegaan. Ook bleek dat er in de regio redelijk veel oud-handballers wonen die nu bij ons hun oude liefde weer kunnen oppakken."

Drie jeugdteams
Het damesteam bestaat uit een mix van ervaren en nieuwe handballers, die een mooi seizoen achter de rug hebben. Komend seizoen starten ook drie jeugdteams in de competitie.

"Deze prijs voelt echt als een waardering voor het werk dat wij als vereniging hebben verzet en motiveert ons om hiermee door te gaan en onze ambities, bijvoorbeeld een herenteam, verder waar te maken."

EK-kwalificatie
De prijs werd uitgereikt voorafgaand aan de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranje heren in Almere. De mannen schreven geschiedenis door zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor een Europees Kampioenschap. Los van deze uitzonderlijke prestatie, hoopt Handbalvereniging Bommelerwaard dat er hierdoor meer aandacht komt voor herenhandbal en dat meer mannen en jongens zich zullen aanmelden.

www.handbalbommelerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden