• Met een beetje geluk gaat de schop nog dit jaar de grond in.
• Met een beetje geluk gaat de schop nog dit jaar de grond in. Foto: Grtstock

Genoeg aanmeldingen bij Digitale Stad: glasvezel in zicht

Algemeen 508 keer gelezen

RIVIERENLAND • Vijftig procent van de bewoners in het buitengebied in Rivierenland heeft zich aangemeld voor het glasvezelproject van Digitale Stad. Naar verwachting starten de werkzaamheden voor de aanleg nog dit jaar.

De gemeenteraden tuigen kort na de zomer een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie op voor de aanleg en het beheer van het netwerk, zo is de planning.  

Ook in kleinere kernen
Digitale Stad stelde als voorwaarde een aanmeldingspercentage van vijftig procent van de inwoners in buitengebieden en kleine kernen tezamen vóór 12 juni. In de buitengebieden, waarop de gemeenten zich met name richtten, is het percentage gehaald. In de kleinere kernen waar matige internetverbinding is en waar Digitale Stad graag aan de slag wil is het reactiepercentage 'voldoende' om het project te laten doorgaan, zo meldt het samenwerkingsverband van de gemeenten.

Eerste
Regio Rivierenland is de eerste overheidsorganisatie die een dergelijk project gestart is en op een goed resultaat afstevent. Niet eerder had de Europese Commissie een dergelijk verzoek gehad en gehonoreerd. Dat in eerste instantie de aanbesteding voor de aanleg, onderhoud en beheer van het netwerk niet lukte, hield Regio Rivierenland niet tegen. De handen waren vrij om samenwerking te zoeken met marktpartijen. Dat werd Digitale Stad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden