• Ieder team moest minstens één Bassie en Adriaan naar de feestavond sturen.
• Ieder team moest minstens één Bassie en Adriaan naar de feestavond sturen. (Foto: aangeleverd)

Meer dan 600 deelnemers aan eerste editie Dorpsquiz Kerkdriel

  •   342 keer gelezen

KERKDRIEL • Aan de eerste editie van de Dorpsquiz Kerkdriel hebben meer dan zeshonderd mensen, verdeeld over 46 teams, meegedaan.

De organisatie heeft aangekondigd dat het evenement in 2020 zeker een vervolg krijgt.

De quiz begon op zaterdag 25 mei onder de titel 'Witte Gei't?'.

143 vragen
De 143 vragen waren verdeeld in tien verschillende categorieën en hadden grotendeels betrekking op Kerkdriel.

Hierbij konden de deelnemers hun creativiteit kwijt bij het (na)maken van foto's van Flodder of The Addams Family en werd hun concentratie op de proef gesteld bij het tellen van alle planken op de tribune van DSC.

Verkeersexamen
Bij de geheime vraag keken de afgevaardigde tennistalenten echter vreemd op toen ze een verkeersexamen mochten gaan maken in hun tenniskleding. Om 23.30 uur werden de quizboeken, na ruim zes uur zwoegen, door de teamcaptains weer ingeleverd.

Bassie en Adriaan
Burgemeester Van Kooten maakte enkele dagen later per video de opdracht bekend waarmee op zaterdag 8 juni de laatste punten te verdienen waren.

Ieder team moest minimaal één Bassie en Adriaan naar de feestavond sturen. Veel teams gingen helemaal los en waren nog enthousiaster en fanatieker dan tijdens de quizavond.

Rood-gele caravan
Er waren tientallen Bassie's, Adriaan's, baronnen en vlugge Japie's in de feesttent te bewonderen.

Daarnaast waren er zelfs teams bij die met de originele rood-gele caravan op de proppen kwamen of die per brandweerwagen arriveerden.

Grote gezellige bende
Anderen verrasten met filmpjes en posters of hadden een Robin in elkaar geknutseld. Dit zorgde voor een grote gezellige bende voordat de feestavond überhaupt begonnen was.

De uitslag
In de loop van de avond werd de spanning opgebouwd doordat er telkens een aantal teams afvielen voor de eindoverwinning.

Dit was per videoscherm te volgen. Rond 23.00 uur mochten de teams die de top 3 wisten te behalen bij het podium verschijnen. De spanning was te snijden in de tent toen de "notaris" de top 3 bekend maakte:

• 1e plaats: Drielse importante(s)

• 2e plaats: Lekker ingeburgerd

• 3e plaats: Per consumptie wijzer

Wisselgeit
Het winnende team werd verrast met een compleet verzorgde barbecue, de gouden geit en de wisselgeit.

Ook mag het team zich natuurlijk een jaar lang het slimste team van Kerkdriel noemen. Na de prijsuitreiking was het officiële gedeelte ten einde en maakte DJ Rocco er met alle aanwezigen een geweldig feest van.

Vervolg
Tijdens de avond liet de organisatie weten dat de Dorpsquiz Kerkdriel in 2020 zeker een vervolg krijgt. Dus iedereen die revanche wil of gewoon zin heeft om aan dit gezellige evenement deel te nemen, is dan van harte welkom!

De volledige uitslag van de eerste Dorpsquiz Kerkdriel en foto's van de eerste editie zijn te bekijken op: www.dorpsquizkerkdriel.nl

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }