• Tom Huijben, assetmanager Woonzorg Nederland (l) en Kees Schetters, bestuurder Huis ter Leede voor het oude Emmahuis.
• Tom Huijben, assetmanager Woonzorg Nederland (l) en Kees Schetters, bestuurder Huis ter Leede voor het oude Emmahuis. Foto: Yvonne Kazen

Nieuwbouw Huis ter Leede op plek oude Emmahuis

Algemeen 3.256 keer gelezen

LEERDAM • Er komt een gloednieuw woonzorgcentrum met 87 appartementen en 27 zelfstandige woningen op het terrein van het oude Emmahuis aan de Oranjehof in Leerdam-Oost. Medio 2020 start woningcorporatie Woonzorg Nederland de voorbereidingen voor de nieuwbouw met de sloop van het Emmahuis. De nieuwbouw is naar verwachting eind 2022 klaar. Woonzorg Nederland en Huis ter Leeden ondertekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst. 

De nieuwbouw vervangt straks het huidige woonzorgcentrum Huis ter Leede in Leerdam. Dat gebouw is 50 jaar geleden in gebruik genomen en in 2000 gerenoveerd. Volgens Huis ter Leede voldoet het gebouw op termijn niet meer om de juiste zorg te kunnen leveren. Daarom is gekozen voor toekomstbestendige nieuwbouw.

Habion, de eigenaar van het huidige gebouw van Huis ter Leede, wil het pand behouden voor huisvesting van ouderen. De organisatie wil woongebouwen realiseren waar het wonen voorop staat en waar ook goed in verpleegd en verzorgd kan worden. Zij onderzoekt in 2020 hoe dat in het huidige gebouw de beste invulling kan krijgen. Habion gaat ook met de bewoners van de naastgelegen flats Rondas en Beukelaar in gesprek over de wensen van deze bewoners voor de toekomst.

Huis ter Leede zal de verhuizing van haar bewoners uiteraard zeer nauwkeurig verzorgen, zo laat de organisatie weten. Wat het voor de kinderopvang De Matroosjes betekent, wordt onderzocht. Huis ter Leede blijft uiteraard dagbesteding, thuiszorg, huishoudelijke ondersteuning, maaltijdservice en alarmering leveren. Cliënten, personeel en vrijwilligers zijn per brief of mail geïnformeerd en er worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

De wijk rond het oude Emmahuis zal in een later stadium worden geïnformeerd.

Bij de foto: Tom Huijben, assetmanager Woonzorg Nederland (l) en Kees Schetters, bestuurder Huis ter Leede voor het oude Emmahuis. Foto: Yvonne Kazen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 3 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 5 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden