• De Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.
• De Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Archieffoto: Janneke Boogaard
CULTUURFESTIVAL

Meditatie rond kunstwerken Between in Sint-Maartenskerk

Algemeen 185 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De maandelijkse meditatieavond van Protestantse Gemeente Bommelerwaard is dit keer gericht op de kunstobjecten die in de Sint-Maartenskerk staan onder de titel Between. De kunstenaars lieten zich inspireren door de monumentale ruimte.

De experimentele loop- en beeldmeditatie is op dinsdag 18 juni van 20:00-21:00 uur.

Tussen hemel en aarde
"Laat u verrassen door ruimte en kunstvoorwerpen en ga door de stille wandeling de ruimte van de kerk en de kunstobjecten intens ervaren. Mogelijk bespeurt u iets van het geheim van 'Between', het iets tussen hemel en aarde?" nodigt predikant Jos de Heer belangstellenden aan om te komen. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Kousenvoeten
Deze keer kunnen deelnemers door de voordeur (onder de toren) naar binnen. Het is aan te bevelen, uiteraard niet verplicht, om de meditatie op kousenvoeten (of ander zacht schoeisel) te doen om de sensatie van de ruimte beter te kunnen ervaren. Ook makkelijk zittende kledij is fijn.

De bijeenkomst begint in stilte in het schip van de kerk, in de stiltekapel, met een ontspanningsoefening als 'warming up'.  

De manifestatie Between maakt deel uit van het Cultuurfestival Bommelerwaard en is vanaf 14 juni tot 1 september te zien in de Sint Maarten. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden