Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Kunst en kleine cadeautjes bij In De Roos.
• Kunst en kleine cadeautjes bij In De Roos. (Foto: Laurent Duplat)

Kunst bij In De Roos voor Stichting Opkikker

  •   100 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Bij lunchcafé In De Roos zijn tot eind deze maand mooie en leuke items te koop, variërend van sleutelhangers tot kleurrijke schilderijen. De opbrengst gaat naar Stichting Opkikker, via de Zaltbommelse ambassadeur Jasper Duplat.

De herkomst van de schilderijen is verrassend: Hans Hakkert uit Katwijk kwam bij toeval terecht op de website van Femke Duplat-Schwartz, moeder van Jasper en maakster van schilderijen, beelden en sieraden. "Hij wilde schilderijen afstaan voor een goed doel en zag op mijn site dat ik eerder acties heb opgezet en bood de werken spontaan aan. Bijzonder toch?" vindt Femke.

Beeldje en dino-eieren
Ook kunstenares Miranda Brouwers uit Lage Zwaluwe heeft vier schilderijen beschikbaar gesteld. Femke kon zelf natuurlijk niet achterblijven en biedt een beeldje en sieraden aan voor het goede doel. Nóg laagdrempeliger zijn de kikkersleutelhangers en dino-eieren.

Voor beide partijen
Femke klopte aan bij In De Roos, het lunchcafé van Cello op de Markt in Zaltbommel, waar ze een positieve reactie kreeg op haar vraag of de spullen daar uitgestald mochten worden. "Ik hoop natuurlijk dat de mensen die naar een schilderij komen kijken meteen een lekkere kop koffie nemen, zodat het voor beide partijen positief uitpakt", aldus Femke.

Kapotte mobieltjes
Ook staat er een inzamelbox voor oude en kapotte mobieltjes. Stichting Opkikker krijgt 2,50 euro per exemplaar en bekostigt hier onder andere de speciale 'opkikkerdagen' van. Gezinnen met een langdurig ziek kind worden dan in het zonnetje gezet.

Den Eelder
De tentoonstelling is tot 27 juni te zien in de gezellige lunchroom. Zaterdag 29 juni staat Femke bij Den Eelder op de open dag, ook daar zijn de schilderijen - voorzover nog beschikbaar - en andere spulletjes te koop en kunnen telefoons worden ingeleverd voor Stichting Opkikker.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }