• De Waalkade gevuld met enthousiaste hardlopers tijdens de start van de midzomernacht halvemarathon van 2018
• De Waalkade gevuld met enthousiaste hardlopers tijdens de start van de midzomernacht halvemarathon van 2018 Foto: zaltbommeldutchrunners.nl

Halve marathon langs de Waal op de langste dag van het jaar

Sport 3 keer gelezen

REGIO • Op vrijdag 21 juni is het de langste dag van het jaar. De Zaltbommel Dutch Runners vieren deze langste dag nog wel met de inmiddels traditionele midzomernachthalvemarathon.

Net als de voorgaande edities gaat ook de zevende van start op 21 juni, om 21:00 uur. Ook in de lengte komt het getal 21 terug; de halve marathon is immers 21.1 km lang.

Sfeervolle schemering
De route zal net als alle vorige edities starten in Zaltbommel op de Waalkade bij De Verdraagzaamheid. Vervolgens zullen de deelnemers over de Waalbandijk richting Rossum gaan waar zij bij Bistro 'In Petto' zullen omkeren om terug te lopen richting Zaltbommel waar zij op het startpunt in de sfeervolle schemering zullen finishen.

Onderweg worden de deelnemers getrakteerd op prachtige uitzichten over de uiterwaarden en zullen er verzorgingsposten zijn. Na afloop is er een gezellige borrel in De Verdraagzaamheid.

Ontspannen
De midzomernachthalvemarathon is een ontspannen run waarbij er wel een tijdklok staat maar waarbij er geen tijdregistratie is met een klassement.
Hierdoor is het geen echte wedstrijd, het is natuurlijk de vrije keus van de deelnemers elkaar uit te dagen of een persoonlijk record na te jagen.

Inschrijven kan via de website: zaltbommeldutchrunners.nl. Ook duo-deelname is mogelijk (ieder 10,5 kilometer). Deelname 10,00 euro per persoon, inclusief verfrissing halverwege en één consumptie na afloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden