Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De geitenboerderij van Alexander van der Schans is vanaf de weg niet te zien.
• De geitenboerderij van Alexander van der Schans is vanaf de weg niet te zien. (Archieffoto: Janneke Boogaard)
DOSSIER: GEITEN

Oproep Dorpsraad Hurwenen: #DOESLIEF

  •   666 keer gelezen

HURWENEN • Dorpsraad Hurwenen roept inwoners op om de sfeer rond de geitenhouderij van Alexander van der Schans positief te houden.

"Als dorpsraad vinden wij dat ons mooie Hurwenen momenteel wel erg negatief in de belangstelling staat door alle berichten rondom de geitenhouderij in ons dorp. Wat jammer dat het zo moet gaan. Jaren geleden waren we onder de indruk van zo'n mooie schone boerderij. Echter, schaalvergroting brengt andere problemen met zich mee, daar kunnen we met z'n allen niet meer omheen. En dat ondervindt Alexander van der Schans momenteel keer op keer. Dat noemen we voortschrijdend inzicht.

Ten aanzien van het geitendossier zetten wij als dorpsraad in op oplossen door met elkaar in overleg te blijven. We onderhouden nauwe contacten met de politieke partijen en hebben diverse malen ingesproken op commissie- en raadsvergaderingen over onze insteek. Wij hebben constructief overleg met Alexander van der Schans, de gemeente, provincie en GGD over dit onderwerp. Binnenkort overleggen we met de Stichting Gezond & Fris Hurwenen & Rossum over kansen voor mogelijke oplossingen.

Wij zetten ons doorlopend in voor een veilige en gezonde leefomgeving. Daarbij houden wij in gedachten dat we hier in een bedrijvig en van oudsher agrarisch gebied wonen.

We hebben contact gehad met de GGD. Zij kunnen u persoonlijk meer vertellen over de gezondheidsrisico's U kunt GGD Gelderland Zuid als volgt bereiken: tel. 088 144 7144. Op de website van de GGD is ook een speciale pagina over veehouderij en gezondheid. Of kijk op: www.kennisplatformveehouderij.nl. Wij adviseren u bij luchtwegklachten contact op te nemen met uw huisarts."

De dorpsraad sluit af met de kreet uit de landelijke campagne van Sire: #DOESLIEF.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK