• Op 5 juni wordt er geknikkerd op de Waalkade.
• Op 5 juni wordt er geknikkerd op de Waalkade. Foto: nl.123rf.com

Voorronde NK Knikkeren in Zaltbommel

Algemeen 506 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Kinderen kunnen op woensdag 5 juni op het plein voor De Verdraagzaamheid meedoen aan een officiële voorronde van het 'Nederlands Kampioen Knikkeren'. Het is voor het eerst dat de gemeente Zaltbommel meedoet aan dit evenement.

Dit jaar organiseert Spel& in samenwerking met sportmarketingbureau House of Sports de voorrondes van het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni. 

Oer-Hollands
Sinds 2002 wordt het NK Knikkeren al georganiseerd, wat inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse kinderspel is niet meer weg te denken op de basisschoolpleinen in Nederland. 

Voorrondes
Van april tot en met juni worden er in diverse gemeenten lokale knikkerkampioenschappen als 'voorronde' voor de finale georganiseerd, in Zaltbommel dus op 5 juni. Per knikkervoorronde plaatsen de zestien beste knikkeraars zich voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark. Daar gaan duizend spelers de strijd met elkaar aan.

Gratis deelname 
Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 (zes tot twaalf jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het NK Knikkeren 2019. De deelname is gratis en de deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.sjorssportief.nl. Het evenement vindt plaats van 14:00-17:00 uur op het plein voor De Verdraagzaamheid in Zaltbommel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden