• Oog: één van de kunstwerken van Anke de Jong.
• Oog: één van de kunstwerken van Anke de Jong. Foto: Riviera

'Dichtbij voor veraf': kunst voor hulp aan visueel gehandicapten

Algemeen 61 keer gelezen

NEERIJNEN • De eerstvolgende expositie in Stroomhuis Neerijnen is er niet zomaar één. De keramische werken van Anke de Jong hebben een link naar de Eye Care Foundation Zuidoost Azië.

Op 31 mei om 20:00 uur is de opening van de expositie. Drie inwoners van het Rivierenland tonen dan hun betrokkenheid bij visueel gehandicapten ver weg. 

Cees van der Windt - oogarts in het Rivierenland ziekenhuis - zal uitleg geven bij het werk, dat hij jaarlijks in Zuid Oost Azië doet. Bert van de Brink - pianist en accordeonist en bepaald geen onbekende in het Stroomhuis - zal een benefietbijdrage leveren aan deze avond. Bert verlangt, vanwege het hem persoonlijk nauw aan het hart liggende goede doel (hij is zelf visueel gehandicapt), geen honorarium voor dit optreden. Anke zelf, de vrouw van Cees van der Windt, schenkt een deel van de verkoop van de keramiekwerken aan Eye Care Z.O. Azië.

De expositie is te bezoeken in het Stroomhuis Neerijnen van zaterdag 1 juni t/m tweede pinksterdag 10 juni, met uitzondering van maandag 3 juni, steeds van 11:00 tot 17:00 uur. Bij de expositie zijn ook 32 foto's te zien van de fotograaf Mariëlle de Graaf. Deze foto's kunnen besteld worden. De toegang is gratis; een gift voor Eye Care Foundation Zuidoost Azië wordt op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden