• DES Rythms uit Hedel repeteert voor de theaterwandeling.
• DES Rythms uit Hedel repeteert voor de theaterwandeling. Foto: Gerrit L Schouten
CULTUURFESTIVAL

Theaterwandeling Bommel in de Waard

Algemeen 220 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni vindt de unieke theaterwandeling 'Bommel in de Waard' plaats, geïnspireerd door de verhalen van Ollie B. Bommel.

Een wandeling die leidt over de stadswallen en singels, door de eeuwenoude binnenstad en de uiterwaarden van Zaltbommel en onderdeel is van het Cultuurfestival Bommelerwaard 2019.

Allerlei verenigingen en groepen
Arlien Coolen, onder meer bekend van diverse theaterproducties in de Bommelerwaard, heeft allerlei verenigingen en culturele groepen uit de Bommelerwaard benaderd om invulling te geven aan een theaterwandeling. Samen met Astrid Oosterhuis neemt zij de productieleiding en regie voor haar rekening, terzijde gestaan door een artistiek team uit de regio.

Kwartje viel
"Voor mij kwam eigenlijk alles bij elkaar. Met de ervaring van diverse theaterwandelingen in het verleden wilde ik ook een theaterwandeling maken op de stadswallen van Zaltbommel," zo vertelt Arlien. "Door het cultuurfestival viel het kwartje om het talent in de Bommelerwaard op het gebied van dans, muziek, poëzie, zang, kunst en theater samen te brengen."

Heer van stand
Aan de hand van een echte Heer of Dame van Stand loop je langs prachtige locaties en word je verrast door performances van Bommelewaardse professionals en amateurs. "Gekoppeld aan deze wandeling doen ook diverse scholen uit de regio mee. Kinderen hebben de verhalen van Ollie B. Bommel gebruikt om creatieve werkstukken te maken die je onderweg tegenkomt."

Marten Toonder
Tijdens de wandeling kan ook de kunst van 'Pracht in de Gracht' bewonderd worden. "Het is fantastisch om te zien hoe iedereen z'n eigen draai heeft gegeven aan het erfgoed van Marten Toonder, de Bommel Saga. Dat zoveel vrijwilligers de handen uit de mouwen steken, voor het maken van de kleding, decors, de catering, et cetera is geweldig. Maar we kunnen natuurlijk altijd nog wat handjes gebruiken," aldus Arlien.

TV Gelderland
Wie alvast een voorproefje wil krijgen van de theaterwandeling moet donderdag 29 mei kijken naar het programma Uit met Esther van TV Gelderland. Zij kwamen afgelopen vrijdag opnames maken in Zaltbommel. 'Heer van stand' Ad gaf een tipje van de sluier weg. Het programma is te zien om 17:20 uur.

Reserveren
Als je mee wilt lopen moet je wel snel kaarten reserveren, er is een beperkt aantal wandelingen. De groepen bestaan uit dertig personen, en de wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf tien jaar. De start is bij het Stadskasteel in de Nonnenstraat Zaltbommel, waar bezoekers op een verrassende wijze worden ontvangen en voorbereid op de wandeling.

Deelnemers aan de wandeling kunnen gratis parkeren op de Omhoeken, op de Beersteeg, het parkeerterrein Oude Wasserij en bij het station. Kijk voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten op www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden