Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Muziekfestival rond Hemelvaart in Zaltbommel breidt verder uit

  •   1057 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei vindt er in de Kindertuin voor de zesde maal het Rock 'n Roll festival Lolliepop plaats.

Deze dag staat in het teken van de Rock 'n Roll. Er is vanaf 14.00 uur tot 23.00 uur genoeg te zien en te doen in het park tussen de Zandstraat en de Steenweg. Een grote feesttent met meerdere optredens, diverse foodstands, een buitenpodium met diverse optredens van The Wieners.

Kinderen
Ook voor kinderen is er voldoende te beleven. Een groot springkussen, suikerspinnen, schmincken, en airbrush tattoos . Er is op het festival terrein ook een Rock 'n Roll hairdresser aanwezig . Verder zijn er ook fifties stands met o.a. Rock 'n Roll kleding en Sjaakie's Zaakie met vintage spullen. Dit jaar heeft Maclaines barbershop een mooie stand ingericht, speciaal voor de heren.

Dansgroepen
Het festival, dat tot 23.00 uur duurt heeft in enkele jaren tijd faam gemaakt binnen de Rock 'n Roll scene in binnen en buitenland. Tijdens het gratis toegankelijke festival waren er de afgelopen jaren meerdere Rock 'n Roll dansgroepen te vinden die in Rock 'n Roll outfit de '60 jaren weer lieten herleven.

Behalve de Rock 'n Roll muziek van The Wieners treden deze dag ook op : The Wanderers play Elvis, Blue Moon trio, Slick Nick and the casino Special, Eightball Boppers en The Rhumba Kings.

VIP Concert
Aansluitend vindt op zaterdag 1 juni, even als afgelopen jaar, het grote VIP concert van de wensstichting Shamajo plaats. Deze stichting vervult wensen voor mensen met een meervoudige beperking. Tijdens het concert, waar de doelgroep worden verwelkomd als ware VIP's , treden meerdere Nederlandstalige artiesten op. Frans Duijts, Jolanda Zoomer, Alex, Denans, Quido van de Graaf, maar ook plaatselijk bekende artiesten Boy Lever en Joey Bos maken deze middag tot een waar feest.

Uiteraard is de ambassadeur van de stichting, Danny Smoorenburg ook weer van de partij.

De middag begint om 13.00 uur. Het terrein is open vanaf 11.30 uur.

Kaarten voor deze middag zijn aan de kassa te koop, of vooraf te bestellen via www.shamajo.nl

Peace in het Park
Op 1 juni vanaf 20.30 uur , neemt organisator BF events, onder de naam Peace in het Park, de bezoekers mee naar 1969, het jaar waarin Woodstock het daglicht zag. Woodstock roept bij veel mensen herinneringen op n bands van toen en natuurlijk aan Love en Peace. De organisatie heeft twee tribute bands weten te strikken die het gevoel van weleer feilloos neer kunnen zetten.

Joe Under Cover
De band Joe Under Cover speelt de klassiekers van Joe Cocker en Nina sings Janis vertolkt de muziek van Janis Joplin. Twee optredens die bij de bezoeker veel "o ja's" zullen oproepen.

Peace in het Park is een feest der herkenning en is gratis toegankelijk. De avond start om 20.30 uur en eindigt om 01.00 uur.

Beer, Brickyard en BBQ
Als afsluiting van deze muzikale dagen is er op zondag 2 juni vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur Beer, Brickyard en BBQ. Brickyard is een classic Rock coverband. Met twee zangeressen klinkt deze band zoals rock hoort te klinken. Met een heuse BBQ van de Backyard Smokers uit Kerkdriel en meerdere speciaal bieren belooft dit een middag van puur genieten te worden.

Ook voor dit evenement is de toegang gratis.

De organisatoren, Daphne van Brakel en Hans de Beus zijn blij ook dit jaar weer een beroep te mogen doen op tal van vrijwilligers. De Beus: "zonder de inzet van vele vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn een dergelijk programma neer te zetten. Van het opzetten van de tent tot en met het schoon maken van het terrein na het weekend krijgen wij hulp van veel enthousiaste mensen die dit evenement mede tot een succes maken".

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }