Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• susanna Karapetjan is de oprichter van de stichting.
• susanna Karapetjan is de oprichter van de stichting. (Foto: Jan Slieker)

15.000 euro voor stichting van Hedelse Susanna

  •   1012 keer gelezen

HEDEL • Stichting ExpertusDico heeft van het Oranje Fonds 15.000 euro gekregen. De stichting, opgericht door Susanna Karapetjan uit Hedel, streeft er naar dat iedereen mee kan doen in onze samenleving.

Op een duurzame en volwaardige manier deelnemen aan onze samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wie daarvoor een zetje nodig heeft, kan bij Stichting ExpertusDico terecht. Ook het Oranje Fonds streeft er naar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom ondersteunt het nu Stichting ExpertusDico bij het opzetten van een nieuw project.

Persoonlijk
Stichting ExpertusDico onderscheidt zich met haar zeer persoonlijke aanpak. "Asielzoekers, werklozen of 50-plussers bestaan voor ons niet, want wij plakken geen etiketten op. Ons vertrekpunt is altijd de persoon met ál zijn wensen, ál zijn kwaliteiten en ál zijn dromen," aldus Susanna Karapetjan. Zij is initiatiefneemster van de stichting, het bestuur bestaat verder uit mensen van buiten de Bommelerwaard.

Onbereikbaar
Door die aanpak bereikt de stichting groepen die voor andere organisaties onbereikbaar zijn, met duurzame resultaten als inzet.

Uit de bijstand
Een voorbeeld: het lukte David al enige tijd niet om uit de bijstand te komen. Zijn verzoeken om met behoud van uitkering een eigen bedrijfje te mogen opstarten werden steeds maar weer afgewezen. Stichting ExpertusDico heeft dat in korte tijd wél voor elkaar gekregen. Inmiddels werkt David als zelfstandige en is niet meer afhankelijk van een uitkering.

Sollicitatiegesprek
Een ander voorbeeld is Lillit. Met een hogere opleiding en ruime werkervaring verhuisde zij naar Nederland. Hier behaalde Lillit een HBO-diploma en werkt zij als vrijwilligster voor een van de bekendste maatschappelijke organisaties in Nederland. Ondanks vele sollicitaties werd zij zelden of nooit uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ook niet bij de organisatie waar zij vrijwilligerswerk verricht. Onvoldoende werkervaring was steeds de reden. Inmiddels ondersteunt Stichting ExpertusDico haar bij het solliciteren en is zij voor diverse sollicitatiegesprekken uitgenodigd.

Netwerk
Stichting ExpertusDico steunt op (onbezoldigde) bestuurders en vrijwilligers. Zij beschikken over de kennis en de brede professionele achtergrond die de stichting nodig heeft voor haar activiteiten. Ook zetten zij hun grote netwerk in om mensen hun dromen te laten realiseren.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }