• De leerlingen namen ook plaats in de raadszaal.
• De leerlingen namen ook plaats in de raadszaal. Foto: gemeente Maasdriel

Basisschoolleerlingen bezoeken gemeentehuis Kerkdriel

Algemeen 134 keer gelezen

KERKDRIEL • De gemeente Maasdriel ontving donderdag en vrijdag in totaal 194 bovenbouwleerlingen op het gemeentehuis in Kerkdriel.

De leerlingen van de basisscholen De Schakel uit Ammerzoden, De Bogerd uit Rossum, De Pollenhof en De Zaaier uit Hedel kwamen kennismaken op het gemeentehuis. In een carrousel van activiteiten lieten enthousiaste medewerkers de leerlingen zien dat hun werk erg afwisselend is.

Huwelijk
De leerlingen speelden een huwelijkssluiting na, lieten zien wat ze over budgettering wisten en ontdekten wat er bij omgevingsbeheer rond hun eigen huis komt kijken. Ook hebben de leerlingen de kluis bezocht en zagen ze welke documenten daar liggen opgeslagen.

Bioscoopbon
Ter afsluiting werd hun opgedane kennis getest in een slotquiz. De winnaar van de slotquiz kreeg een bioscoopbon uitgereikt door wethouder Sørensen.

De gemeente organiseert de kennismakingsdagen sinds 2006 en nodigt om het jaar meerdere basisscholen uit om in een dagdeel meer te weten te komen over het werk dat vanuit het gemeentehuis gedaan wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden