Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: jurisam / 123RF Stockfoto

Bommelerwaardse Waterweken van start

  •   155 keer gelezen

REGIO • De Bommelerwaard besteedt tot en met 26 mei aandacht aan waterdrinken, onder het mom van 'Ik drink water, jij ook?!'. 

Op 55 plekken kunnen kinderen tijdens de Bommelerwaardse Waterweken water tappen uit vrolijke watertaps. Ook worden er waterproefjes gedaan, waterweetjes gedeeld en zijn er knutsel- en kleuractiviteiten in het teken van water. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd dat water drinken heel gewoon en lekker is.

Dit jaar doen 25 organisaties met in totaal 56 locaties mee. De consultatiebureaus, bibliotheken, kinderopvang, Spel&, zorg- & welzijnsorganisaties en enkele scholen. Elk van deze organisaties staat achter de boodschap: "Ik drink water, jij ook?" 

Opvallend is dat deze keer vooral de kinderopvang flink vertegenwoordigd is: zestien locaties doen mee. Jolanda Noordzij (Kanteel Kinderopvang): "We stimuleren waterdrinken bijvoorbeeld door de watertap te vullen met een extraatje zoals munt, komkommer of sinaasappels."

Heel gewoon en lekker
Ook Titia de Gruijter (Stichting Peuterspeelzalen Maasdriel) is blij met de aandacht voor waterdrinken: "De peuterspeelzaal is een goede plek om kinderen te laten ervaren dat water drinken heel gewoon en lekker is."

Annet Haerkens (STMR): "Kinderen die tijdens de Bommelerwaardse Waterweken ons consultatiebureau bezoeken, krijgen van ons een waterbeker cadeau. En dat is gelijk een leuke aanleiding om met ouders te praten over water drinken."  

Bij de vestigingen van Bibliotheek Rivierenland kun je vanalles leren over water. Henny Maas: "We hebben onze etalage en het display versierd met allerlei boeken, materialen en feitjes over water. Iedereen die binnenloopt ziet het direct." 

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK