Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Janneke Boogaard

Handboek voor wie inbreng wil in Maasdriels beleid

  •   131 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeente Maasdriel heeft een gids uitgegeven voor mensen die invloed willen hebben op beslissingen van de gemeente.

Het handboek 'Doe, praat en beslis mee' is tot stand gekomen in samenwerking met de diverse dorpsraden. Wethouder Erik van Hoften vertelt: "Op initiatief van Dorpsraad Hurwenen hebben we in januari een avond georganiseerd voor alle dorpsraden. Daar hebben we het concept-handboek besproken. De opmerkingen van de dorpsraden zijn erin verwerkt en nu is het boekwerkje klaar."

De gids bestaat uit vier onderdelen: informeren en ontmoeten, zelf organiseren, reageren en adviseren. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd wanneer mensen het beste kunnen inspreken als de gemeenteraad een onderwerp bespreekt. "Mensen denken logischerwijs dat ze dat tijdens de gemeenteraadsvergadering moeten doen, maar dan zijn de meningen van de raadsleden vaak al gevormd. Vaak is het slimmer om in de commissievergadering in te spreken, als nog niet alles in kannen en kruiken is."

Onder het kopje 'Zelf organiseren' wordt onder meer de subsidieregeling 'Goed idee, doe er iets mee' toegelicht. Bij 'Adviseren' wordt uitgelegd hoe mensen een afspraak kunnen maken met de burgemeester of een wethouder, en van welke organen ze lid kunnen worden als ze mee willen denken over beleid.

Het handboek is als PDF te downloaden op de website van de gemeente en wordt in fysieke vorm verspreid via de dorpsraden en de balie bij het gemeentehuis. Ook op de gemeentepagina in Het Kontakt wordt aandacht besteed aan de informatie uit het boekwerk.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }