Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• v.l.n.r. Seline, Rámon, Beppie, Victor, Carola en Mark.
• v.l.n.r. Seline, Rámon, Beppie, Victor, Carola en Mark. (Foto: Janneke Boogaard)

Te voet of per fiets 'Dwars door Velddriel'

  •   241 keer gelezen

VELDDRIEL • Wat begon met Zes Zes is in Velddriel uitgegroeid tot een dag vol sportief plezier en gezelligheid op 8 juni. MyFit, De Trillende Spaken, de dorpsraad en het dorpshuis hebben daarvoor de koppen bij elkaar gestoken.

"We wilden een dag organiseren waarop mensen zich met elkaar verbonden voelen en lekker actief bezig zijn", zegt Beppie Pardoel, secretaris van Dorpsraad Velddriel.

Tijdrijden
Twee jaar geleden was Velddriel het toneel voor Zes Zes, de jaarlijkse sponsorwielrentocht in het teken van Alpe d'HuZes. "Daar ontstond het idee om het tijdrijden weer terug te brengen in Velddriel. Dat is uiteindelijk vorig jaar een ploegentijdrit geworden in samenwerking met De Trillende Spaken. Vanuit de dorpsraad hebben we daar de dikkebandenrace voor de kinderen aan toegevoegd."

MyFit
De dorpsraad wilde dit evenement graag verder uitbreiden. Toen bleek dat vitaliteitscentrum MyFit ook al langer rondliep met het idee om een loop te organiseren was de link snel gelegd. Uiteindelijk kunnen lopers kiezen uit een run van vijf of tien kilometer door de uitgestrekte polders en langs de rivieren, of tien of twintig kilometer wandelen. Het sportcentrum aan de Voorstraat biedt kleed- en douchegelegenheid.

Gezelligheid bij De Boxhof
Op een steenworp afstand ligt dorpshuis De Boxhof, dat niet alleen het start- en eindpunt is maar waar het de hele dag een gezellige boel wordt. Na afloop van het sportieve evenement, vanaf 19:00 uur, is er live muziek.

Programma
'Dwars door Velddriel', zoals het evenement is gedoopt, begint zaterdag 8 juni om 8:00 uur met het vertrek van de wandelaars, individueel of in begeleide groepen. Om 9:00 uur is het tijd voor de Kidsrun, waar kinderen vanaf vier jaar aan mee kunnen doen, om 10:00 uur gevolgd door de hardlooptocht. Om 11:30 uur is het tijd voor de dikkebandenrace voor kinderen geboren in 2007 tot en met 2012.

De ploegentijdrit start om 13:00 uur. Voor de wielrenners en hardlopers is officiële tijdsregistratie aanwezig. De activiteiten voor de kinderen zijn gratis, volwassenen betalen 5,00 euro per persoon.

Straten afgesloten
Voor inwoners is het wel even opletten: sommige straten worden voor het evenement tijdelijk afgesloten.

Inschrijven en info: detrillendespaken.nl/dwarsdoorvelddriel

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }