• De poort wordt momenteel gemaakt door 08Metaal in Nieuwendijk.
• De poort wordt momenteel gemaakt door 08Metaal in Nieuwendijk. Foto: aangeleverd

Albert van den Bosch heropent TorenTuin Zaltbommel

Algemeen 306 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Na 2,5 jaar in de 'overlevingsstand' gaat de TorenTuin zaterdag 1 juni in vernieuwde vorm verder. Oud-burgemeester Albert van den Bosch en wethouder Adrie Bragt openen symbolisch de nieuwe poort.

De tuin is nu kleiner en anders opgezet vanwege nieuwbouwwoningen die er zijn verrezen. Voorafgaand aan de bouw werd archeologisch onderzoek verricht, dus het terrein ging langdurig op de schop. Iedereen is welkom bij de heropening: oude en nieuwe buurtbewoners, vrijwilligers en andere belangstellenden. 

Poort ontworpen door Ilse Weisfelt
Die 'poort' is overigens iets heel bijzonders: in samenwerking met projectontwikkelaar Bouwlinie is deze speciaal ontworpen door Ilse Weisfelt, die ook ooit het mooie logo van de TorenTuin heeft ontworpen. De poort wordt momenteel gemaakt door 08Metaal in Nieuwendijk.

Aan de slag
Aansluitend aan de opening kan eenieder meteen aan de slag met allerlei activiteiten in de tuin: NL Doet schoot er wegens slecht weer bij in dit jaar en dit wordt nu ingehaald.

Speelnatuur
Voor dit jaar gaat de aandacht vooral uit naar de bestaande boomgaard en het opnieuw ontwerpen en aanleggen van de speelnatuur, die in 2020 hopelijk klaar is. En er wordt nu een zestig meter lange bloemenborder ingeplant langs de nieuwe tuinmuur. In 2020 hoopt het TorenTuin-bestuur ook weer een volwaardige moes- en pluktuin te hebben, en natuurlijke heerlijke bankjes. En dan is er nog de droom van een echt 'TorenTuinHuis': een droge plek voor de vrijwilligers, met kas en schuur. Alles op zijn tijd, eerst maar eens de opening op zaterdag 1 juni om 9:30 uur.

Nieuws over de TorenTuin is te volgen via Facebook.

Janneke Boogaard

Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden